DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WSR

Nívós betétprogram a hungaroringi WTCC-n?

A mai napon közzétették a WSR Formula 3.5-ra keresztelt utódjának előzetes 2016-os versenynaptárát, amelyben a Hungaroring is helyet kapott ismét – a túraautó-világbajnokság betétprogramjaként.

A Renault néhány hete bejelentette, hogy a jövő évtől nem támogatja az F1 egyik legszínvonalasabb utánpótlás-szériájának tartott Formula Renault 3.5 bajnokságot, amelynek promóteri szerepkörét így a spanyol RPM fogja betölteni 2016-tól kezdve. Az egyelőre „Formula 3.5” névre keresztelt utód sorozat előzetes versenynaptárát ma tették közzé, amelyben az előző évekhez hasonlóan a Hungaroring is helyet kapott, ám nem a megszokott formában.

WSR_Hungaroring_DPPI



Egyrészt a magyarországi hétvégére a megszokottnál jóval előbb, árpilis végén kerülne sor, méghozzá a szezon második állomásaként, másrészt pedig nem akármelyik bajnokságnak lenne a betétprogramja nálunk a széria. A versenynaptár ugyanis a túraautó-világbajnokság kísérő eseményeként tünteti fel a hungaroringi fordulót, s bár a mogyoródi aszfaltcsík helye nem tekinthető még biztosítottnak, ez azt jelentené, hogy az egyik legnívósabb formulaautós bajnokság és a Michelisz Norbival felálló WTCC mezőnye egyszerre vendégeskedne a Hungaroringen!

A Formula 3.5 jövő évi idénye egyébként kilenc állomásból áll: visszatér a körforgásba Monza, Paul Ricard és Barcelona, míg az idei helyszínek közül Aragónba, Spába, Silverstone-ba, a Red Bull Ringre és Jerezbe látogatnak majd el ismét a versenyzők. A széria legtöbbször a GT Open kísérőjeként fog pályára gurulni az egyes fordulók során.

A Formula 3.5 előzetes 2016-os versenynaptára:

Április 16-17. Aragon ELMS
Április 23-24. Hungaroring * WTCC
Május 21-22. Spa-Francorchamps GT Open
Június 25-26. Paul Ricard * Blancpain Endurance Series
Július 23-24. Silverstone GT Open
Szeptember 10-11. Red Bull Ring * GT Open
Október 1-2. Monza GT Open
Október 29-30. Barcelona GT Open
November 5-6. Jerez EF Open

* Megerősítésre vár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: