DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WSR

WSR: Az év versenye a Hungaroringen!

Bár a szezon nagy része még hátra van, megkockáztatjuk, hogy a WSR3,5 idényének legizgalmasabb versenyét a Hungaroringen teljesítette a mezőny a mai napon. Az utolsó kanyarban dőlt el a győzelem sorsa.

Sokszor fogalmaznak meg szakértők olyan kritikákat a Hungaroring nyomvonalával szemben, hogy a magyar F1-es pályán szinte lehetetlenség előzni formulaautókkal, ami sokszor az itteni versenyek izgalmaira is rányomja a bélyegét. Ez alól jelentett hihetetlenül üdítő kivételt a World Series by Renault 3,5 literes csúcskategóriájának szombati futama a mogyoródi ringen.

A 30 perc + 1 körös távnak a bajnokságot is vezető Oliver Rowland vágott neki a pole-pozícióból, ám a rajtnál kipörögtek kerekei, így rögtön visszacsúszott a 4. helyre. Ugyan egy körön belül visszatornázta magát a 2. pozícióba, ám innentől nem volt neki további út előre, miután a rajtnál élre ugró Egor Orudzhev elképesztően pazar védekezéssel tartotta őt maga mögött egy teljes versenytávon, minden támadását visszaverve.

A 19 éves orosz újonc vállára körülbelül féltávtól iszonyatos nyomás nehezedett, mivel miközben Rowlanddal csatáztak, pillanatok alatt megérkezett rájuk hátulról Matthieu Vaxiviere és Roberto Merhi kettőse. Ők négyen innentől egészen a leintésig 1-2 mp-en belüli távolságra követték egymást. Orudzhev végig jól állta a sarat, míg Merhi okosan taktikázva a végén a 4.-ről a 2. helyre jött előre, az F1-ből is ismert pilóta Vaxiviere-t három körrel a vége előtt, míg Rowlandot az utolsó kör utolsó kanyarjában előzte meg, kihasználva, hogy a brit a végén ésszerűtlen kockázatot próbált bevállalni az orosz megelőzésére. 

Az 5. helyet Dean Stoneman szerezte meg Olivier Panis fia, Aurelien, valamint a magyar licensszel versenyző Chanoch Nissany fia, Roy előtt. 

Az első futam végeredménye:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: