DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Nagy Norbert: Előbb az Eb-cím, aztán a többi

Nem akar fejest ugrani a mélyvízbe a Zengő ETCC-s versenyzője: előbb saját sorozatát nyerné meg, aztán jöhet a feljebblépés – ami nem feltétlenül a túraautó-világbajnokság.

Míg a Zengő Motorsport WTCC-s autójával Ficza Ferenc harcol, addig a csapatot az ETCC – túraautó Európa-kupa – mezőnyében Nagy Norbert képviseli, aki jelenleg, két fordulót követően negyedik a bajnoki pontversenyben a többi élmenőhöz hasonlóan egy SEAT-tal, amely azonban régebbi specifikációjú, mint a TCR-es gépek. Ebben a csapatstruktúrában a versenyző szeme előtt óhatatlanul ott lebeg a világbajnoki részvétel lehetősége, Nagy azonban először az ETCC-t akarja meghódítani.



„Nagyon hosszú távban soha nem gondolkozom, mert azért az autósportban évről évre olyan fordulatok tudnak lenni, hogy tényleg csak pislogunk. Igazából a mostani célom az, hogy minél jobban tudjak szerepelni az ETCC-ben, és ha jövőre egy kicsit fejlettebb autóval tudnék menni, akkor megnyerni az Európa-bajnokságot. És ha az a cím meglenne, akkor gondolkoznék azon, hogy hova tovább. Nyilván itt van a WTCC-s csapat is, nyilván az is egy cél, de nem az egyetlen” – mondta az AFM tévéműsor májusi adásában Nagy Norbert.

Arról is beszélt, hogy az idei év – Michelisz Norbert távozását követően – új időszámítás a Zengő csapat életében: „Azt szoktuk hangsúlyozni, hogy mi nem Michelisz Norbi utódját keressük. Nem szeretnénk lemásolni őt, inkább csak az eredményeit, viszont azt tudni kell, hogy nagyon nehéz onnan folytatni, ahol a Zengő Motorsport abbahagyta Michelisz Norbival. Egy teljesen új éra kezdődik, úgy gondolom, elölről kell kezdeni mindent.”

Nagy Norbert az AFM adásában pályafutása kezdetéről – amely Ficza Ferencével szorosan összefonódott – és a soron következő versenyhelyszínről, a Nordschleiféről is beszélt:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: