DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Újabb volt F1-esek mehetnek a DTM-be

Noha a Német Túraautó Bajnokság kitermeli a maga tehetségeit, karrierjük alkonyán néhány volt F1-es pilóta is ott talál magának otthont - most két holland vette célkeresztjébe a DTM-et.

Amíg Zandvoort helye szinte betonbiztos a versenynaptárban, 2011 óta nem volt holland versenyzője a DTM-nek: akkor Renger van der Zande autózott mérsékelt sikerekkel a „túraautók Forma-1-ének” hívott sorozatban. Most hirtelen két újabb jelentkező is akadt, a korábbi Caterham-versenyző és Sauber-tesztpilóta Giedo van der Garde, valamint a tavaly szintén a Caterhamnek tesztelő Robin Frijns személyében.



Van der Garde a balul sikerült Sauber-szereplés után – melyben jócskán megtépázta a hírnevét – újjá szeretné építeni a karrierjét, és erre a versenyképes Német Túraautó Bajnokságot szemelte ki. A holland De Telegraaf Robin Frijns-t az Audival hozta összefüggésbe – a korábbi Formula-Renault 3.5-ös bajnok már tesztelte a Mercedest és a BMW-t is, jelenleg pedig a Blancpain Sprint Series-ben hajt egy Audi R8-ast, és vezeti a tabellát 8 futam után.

 

Az F1-es versenytapasztalattal rendelkező van der Garde külső szemlélők számára is tehetséges, azonban kérdéses, hogyan tudná megállni a helyét a DTM-ben. „Giedo megfelelő szinten van ahhoz, hogy itt versenyezzen” – nyilatkozta a BMW Mtek csapatának vezetője, Ernest Knoors. „De kapcsolatokkal rendelkeznie ehhez. Giedo az elmúlt években mindent a Forma-1-re tett fel, és nem foglalkozott komolyan a DTM-mel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: