DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali (TR)

Számtalan út van, de csak egy a tied...

Már gyerekkorában is „felfedezõ típus” volt. Nem azért csatangolt el a Duna-parton, hogy rosszalkodjon, hanem azért, mert vonzotta a felfedezés öröme.

Szalay Balázst mindig az a vágy, az a cél hajtotta, hogy ismeretlen országokat, ismeretlen tájakat hódítson meg.

_temp_B02X4073



„Mi nem használunk utakat, mi alakítjuk őket” – mondja, majd hozzáteszi, számukra a sivatagi versenyzés csak részben szól a sebességről vagy a kockázatról, sokkal inkább valami hatalmas, globális kihívásról, aminek a részeseivé akarnak válni. 

Ő és Bunkoczi László, vagyis az Opel Dakar Team párosa. 

„Sokaknak cél, másoknak hit, mi úgy hívjuk: versenyzés. Csak arra várunk, hogy végre elindulhassunk és megküzdhessünk egymással a végtelen ismeretlenben” – mondta a július 8-án rajtoló Silk Way-ralira hangolódva, amely bizony hatalmas erőpróba lesz a mezőny tagjai számára.

Tudják, hogy a több mint tízezer kilométeres, emberpróbáló túra során bármi megtörténhet, de nem félnek utolsóként célba érni, vagy akár feladni. Mert közben ott lebeg a szemük előtt az esély, hogy legendává válhatnak. 

„A világon számos út van, de csak egy a tied” – mondja Szalay Balázs a kisfilmben, amely a Silk Way-ralihoz csinál kedvet a versenyzőknek és a szurkolóknak egyaránt. 

Ugye mondani sem kell, hogy Szalay Balázs és Bunkoczi László „útja” a maratoni terepraliversenyeken át vezet?!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: