DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Elképesztően sportszerűtlen volt Verstappen egy szimulátorversenyen

Pár napja egy remek körrekorddal, most önbíráskodással került a szimulátoros hírek közé Max Verstappen: a téli szünetben iRacinggel versenyző hollandot egy lassabb ellenfele dühítette fel, ezért úgy döntött, megbünteti.

Épp a minap mutattunk egy videót arról, hogy Max Verstappen megdöntötte a charlotte-i pálya virtuális körrekordját az iRacingben, ahol a téli szünetben F1-es nagydíjak híján versenyez. Ezt követően a holland narancssárga Formula-3-as autójával Brands Hatchben tűnt fel, ahol a szabadedzésen tanúsított kirívóan sportszerűtlen magatartást.

Az edzés legjobb idejével rendelkező Verstappen nagy tempókülönbséggel érte utol egy lassabb riválisát, amikor pedig megelőzte a másik autót, összeértek és mindketten megforogtak. A pályára visszatérve Verstappen maga elé engedte a riválist, hogy aztán kövér gázt nyomjon és ráhúzza a kormányt az ellenfélre – nagy baleset lett a vége.

A holland F1-es önbíráskodását egy Twitch-felhasználó vette fel, aki kommentálta is az eseményeket. „Te p*cs!” – mondta hüledezve, amikor a két autó a szalagkorlátban kötött ki. A szimulátoros versenyzésben is komolyan veszik a sportszerűtlenséget, így Verstappen, büntetésre számíthat, akár el is tilthatják téli hobbijától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: