DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Életre kel a Vissza a jövőbe találmánya?

A hollywoodi sikerfilm rajongói bizonyára emlékeznek arra a repülő gördeszkára, amellyel a főhős, Marty McFly szelte a levegőt néhány centiméterre a talajtól. Nos, a Lexus már a valóságban teszteli a találmányt.

A japán autógyártó a nyár folyamán egy komplett tesztprogramot tervez végrehajtani Barcelonában, amelynek alanya ezúttal nem egy újabb utcai autómodell, hanem saját fejlesztésű repülő gördeszkájuk, az ún. Lexus Hoverboard lesz.

A valóságban ilyen közlekedési eszköz eddig nem létezett, az csupán fiktív módon élt a Vissza a jövőbe című filmben. Most azonban úgy fest, vagy „Doki” utazott ide vissza a jövőből és hozta magával fantasztikus találmányát, vagy mostanra jutott el odáig a való világ technológiája, hogy ki tudjanak fejleszteni egy ilyen repülő alkalmatosságot, amely egyébként mágneses elven működik.

Ennél többet egyelőre azonban nem árult el a találmányról a Lexus, és marketingszempontokat szem előtt tartva csak egy rövid étvágygerjesztőt hintett el a publikumnak, hozzátéve, hogy ezen a youtube-csatornán végig nyomon követhetik majd a repülő gördeszka fejlesztési fázisait. Időutazó gépről egyelőre nem szól a fáma… 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: