DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Új kihívásokra vágynak Hibjánék

Hibján Joci és Szurovcsák Pisti addig beszélgetett más versenyzőkkel a Kassa Raliról, hogy kedvet kaptak és indulnak. Kíváncsiak a pályákra, a szervezésre, és arra, milyenek is ezek a külföldi versenyek.

Hogy jött ez az ötlet, hogy indultok a Kassa Ralin?

- Semmi különösebb oka nincs a nevezésünknek, csak annyi, hogy szeretnénk versenyezni. Ez ilyen egyszerű. Igazából a Barna Tibiékkel beszélgettünk, és mondták, hogy ők részt fognak venni ezen a futamon, és megjött a kedvünk. Elmondták a feltételeket, hogy szép helyen van, jó a rendezés is, ezért teszünk egy próbát.

hibjan-kassa-elott-2017



Akkor ti még soha nem versenyeztetek a kassai pályákon?

- Egyszer voltunk egy olyan közös rendezésen, amikor az egyik nap kint versenyeztünk Szlovákiában, másnap pedig Salgó környékén. De ott a második gyorson sajnos kiestünk, ezért ott sem sokat tudtunk menni. Nem ismerjük ezeket a szakaszokat, ez nekünk most teljesen új lesz. De kedvezőek a feltételek, így közel 150 versenykilométert fogunk autózni, ami egy ORB futamnak felel meg. Lesz Shakedown, ahol tesztelni tudjuk a kocsit. Ez számunkra most pont jókor jött, úgy éreztük ezt nem szabad kihagyni. Sokat versenyeztünk már itthon, kíváncsivá tettek ezek a külföldi futamok, hogy máshol milyen gyorsasági szakaszok vannak, milyen a szervezés.

Hogy fog kinézni a versenyhétvégétek időbeosztása?

- Csütörtökön délután már fel tudjuk venni az itinert, és két szakaszon lehet pályát is járni. Aztán hazamegyünk, mert itt vannak ezek a gyorsok tőlünk nem olyan messze. Pénteken ismét útnak indulunk, és felírjuk a maradék pályákat, aztán megyünk az átvételekre és a Shakedownra. Szombaton hat gyors lesz, amiből négy nappal, egy talán még szürkületben, és egy éjszaka. Másnap reggel újra csatába állunk, és ismét hat szakaszon megy majd a versengés. Hárman leszünk a 6-os kategóriában, egy Peugeot 208 és egy Ford Fiesta lesz az ellenfelünk. Meglátjuk mire leszünk elegek, mi és a Citroen C2R2 Max.

Ez a verseny akkor lehet akár az Eger Rali előtti teszt is?

- Igen, lehetne. Viszont ezen a futamon közel kétszer annyi versenykilométert tudunk majd menni, mint egyébként szoktunk. Meglátjuk, hogy akarunk-e majd indulni az Eger Ralin. Ezt majd utána még kikalkuláljuk, mert pont elfogynak a gumijaink, és át kell nézni a költségvetésünket. Előbb ezt a futamot szeretnék teljesíteni, és gyűjteni egy kis tapasztalatot. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: