DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Idén Eger Rali nélkül maradhat az ORB

Úgy fest, hogy 2004 óta másodszor maradhat ki a honi rali-bajnokság szezonjából az egri futam, az előzetes versenynaptár szerint Miskolcon rajtol majd az idény.

Az MNASZ előzetes versenynaptárából úgy tűnik, hogy idén elmarad az ORB-szezont hagyományosan nyitó Eger Rali. A futam 2004 óta szerepel a hazai rali-bajnokság programjában, rendszerint az évad első állomásaként, azóta 2012-ben és 2014-ben maradt ki - úgy fest, hogy idén lesz a harmadik alkalom.

Lakatos Róbert rendező azt nyilatkozta a radioeger.hu-nak, hogy bár mindent megtesz a tárgyalások során, úgy fest, hogy idén futam nélkül marad Eger. A szövetség előzetes, tájékoztató jellegű naptárában a megmérettetés szokásos időpontjában a Miskolc Rali szerepel (március 31.-április 2.), majd májusban következik az ISEUM Rali, július elején pedig a Veszprém Rali. 

janika-eger-2016



Szakági egyeztetés alatt áll továbbá az Ózd Rali, a Mecsek Rali, a Budapest Rali és a Székesfehérvár Rali, utóbbihoz már időpont is kapcsolható, június 9-11. között kerülhet megrendezésre.

Az első Eger Ralit Turi Tamás és Kerék István nyerte 2004-ben egy Skoda Octavia WRC-vel, azóta ő, Benik Balázs és Grzegorz Grzyb kétszer-kétszer, Aschenbrenner György, Béres József, Kazár Miklós, Spitzmüller Csaba és ifj. Tóth János egyszer-egyszer tudott győzni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: