DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Ezért következett be a tragikus baleset

Az elmúlt hétvégi Eger Ralin sajnálatos módon életét vesztette Szabó Attila navigátor. Az utolsó Egerbakta-Sirok gyorson még elrajtoltak, mint utolsó versenyautó, de sajnálatos módon a navigátort már hiába várta haza a családja.

A ralis társadalmat mélyen megrendítette a hír, és emléke előtt tisztelegve hétfő este autós felvonulást rendeztek Debrecenben.   

A megemlékezésre sokan érkeztek raliautóval és utcai személygépkocsival is, és nagyon hamar megtelt a parkoló. A felvonulásra több mint ötszáz autós gyűlt össze. Az emberek egy rövid beszéd meghallgatását követően, a kellő tiszteletet megadva, kulturáltan végigvonultak a városon, rendőri felvezetéssel. Ezt követően a temetőnél gyertyagyújtással, és részvétnyilvánítással búcsúztak a családtagok, a barátok, az ismerősök és a ralisok Szabó Attila navigátortól. 

Az autós felvonulás főszervezője, Debreceni Péter az elhunyt özvegyével meglátogatta a kórházban Varga Csaba pilótát, aki a baleset körülményeiről több fontos részletet is elárult neki. 

„Estére nagyon lehűlt a levegő, s a gumi már nem volt elég meleg. Az a kanyar, amelyben a baleset történt, nagyon felhordásos volt, hiszen ott addigra már kétszáz autó ment el ötször. A hátsó kerék meghajtású, 400 lóerős autó a kanyarban megcsúszott, a pilóta ellenkormányzott, de nem tudta megakadályozni az ütközést. A versenyautó Attila oldalán, fejrésznél ment bele a fába, és sajnos a bukócső sem tudta megvédeni a navigátor életét” – idézi Debreceni Pétert a dehir.hu.

Ugyanő az autós felvonulás előtt tartott beszédében a következő szavakkal emlékezett az elhunytra:

Mindenkit arra kér a család, hogy akik elmennek majd a temetésre, csak egy szál virággal emlékezzenek meg. Akik koszorúval, vagy nagyobb csokorral szándékoztak menni, azokat arra kérjük inkább, hogy Szabó Attila feleségét és két gyermekét segítsék a virágok árával. A navigátor feleségének nevére nyitva lett egy bankszámla, hogy aki teheti, pénzzel segíthessen a családnak. 

Adományvonal Szabó Attila családjának megsegítésére: CIB 10702064-68958848-51100005 Szabóné Nemes Beáta 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: