DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Lada és Mitsubishi egyszerre - Bütösi Zsolt halmozza az élvezeteket

Az évek folyamán egybeforrt a Ladával Bütösi Zsolt neve, és mint mondja, ez az a szenvedély, amiről soha nem fog tudni lemondani, ám idén a zsigulizás mellett egy új kalandba is belevágott, hiszen vett magának egy Mitsubishi Lancer Evo VI-ost.

Idén – Radványi József navigátoroddal karöltve – az ORB futamain továbbra is egy Lada 21074-essel indultál, ám több rali sprinten is feltűntél egy Mitsubishi Lancer Evo VI-os volánjánál. Honnan jött az ötlet, hogy két végén égetnéd a gyertyát?

Találtam egy EVO VI-ost, amit elég olcsón árultak, innen jött az ötlet. Persze a legnagyobb szerelem továbbra is a Zsiguli maradt, de nagyon élveztem a Mitsubishivel teljesített versenyeimet is. Nagyon más a két autó, de mindkettőnek megvan a maga feelingje. Az Evo nagyon erős, és nincs benne turbószűkítő, úgyhogy közel 400 lóerő. Ezt idén még csak tanultam vezetni, de az élmény már így is frenetikus. A Lada 180 lóerő, és teljesen más stílusban kell vezetni, de a jó 15 éve megyek már ilyen autókkal, és egyszerűen imádom.

02_kbk_9631_resize 



Vezetési élmény tekintetében igencsak el voltál kényeztetve idén. Mit sikerült felmutatni az eredmények terén?

Szerencsére az eredményekre sem lehetett panasz. A legfontosabb az ORB volt számunkra, itt kategóriánkban a harmadikak lettünk. A Lada-kupában a Waldviertel Rali előtt vezetjük az összetettet. Mi ott nem indulunk, ha más sem, akkor miénk lesz a bajnoki cím. A rali sprinteken a Mitsubishivel is sikerült egészen elfogadható eredményeket elérnünk, többnyire az első három hely valamelyikén tudtunk végezni kategóriánkban.

Mik a tervek az év hátralevő részére, illetve 2015-re?

 

Idén a Mikulás Ralin és a Szilveszter Ralin is Mitsubishivel tervezzük az indulást. Jövőre szeretnénk a Janner Ralival kezdeni az évet, aztán az ob-n maradnánk a Zsigulinál, de ha megszűnik a kategória, és csak a Historic-ban folytathatnánk, akkor inkább a Mitsubishit vesszük elő, és mindenképp kitartunk az ob mellett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: