DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Vizelli meghódította a RallyLegendet

Meghódította San Marino népes közönségét Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva, a Korda Racing versenyzői közönségdíjas autózással tették emlékezetessé az idei RallyLegendet.

Hiába a több mint 1200 kilométeres távolság Létavértes és San Marino között, Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva gyakran érezhette úgy a RallyLegenden, mintha otthon versenyeznének, hiszen a pályák szélén rengeteg magyar zászló jelezte, hogy Kareszékhoz hasonlóan sok magyar szurkoló indult útnak hogy részesei lehessenek az idei RallyLegendnek. A Korda Racing versenyzői a jó öreg Lada VFTS-sel érkeztek San Marinoba, ahol egyetlen céljuk volt, hogy az itteni közönségnek is adjanak egy kis ízelítőt mitől olyan népszerűek Magyarországon.

DSC_4553



Persze minden kezdet nehéz, most sem alakult ez másképp - a San Marinoba vezető úton a szervizautó meghibásodott, illetve az érkezés során is akadtak félreértések a szállással kapcsolatban, de a csapat minden problémát gyorsan és sikeresen megoldott. Ezt követően pedig a pályabejárás után jöhetett az, aminek jönnie kellett – Karesz látványos autózással készült „legendes” debütálására, mely a nézők legnagyobb örömére sikerült is. A kilométerek szépen teltek, a Lada VFTS pedig csak keresztben haladt előre. A cél előtti utolsó kanyarban egy defekt még gyarapította az élmények sorát, de ez nem ront az összképen, hatalmas élmény és garantált siker az eredménye az olasz melónak.

DSC_4871

„Feledhetetlen élménnyel gazdagodhattunk a hétvégén, nem mindennapi érzés volt egy ilyen közönség előtt autózni.” – emlékezett vissza Vizelli. „Egy cél volt kitűzve - szerettünk volna sokat keresztben autózni, jól érezni magunkat illetve kiszolgálni a közönséget és úgy gondolom, ezeket sikerült teljesíteni. Fantasztikus élmény volt, sokáig a hatása alatt leszek, ebben biztos vagyok. Kisebb-nagyobb nehézségek azért akadtak a verseny előtt, de szerencsére a futamon már nem hátráltatott minket semmi. Talán egy apróság, amin változtatnék így utólag, egy garnitúra gumival többet vinnék magammal, ugyanis a verseny vége felé már nagy gondban voltunk a kopott abroncsokkal. Ennek a számlájára írjuk azt is, hogy az utolsó szakasz utolsó kanyarjában kaptunk egy defektet. Egy dolog volt még az autóban, amire figyelnünk kellett – mindegyik szakasz végére a víz 140 fokosra forrt fel, így csak arra összpontosítottunk, hogy kibírja a végéig. Ezeken kívül azonban minden a lehető legjobban alakult, célba értünk, az előzetes terveket pedig sikeresen teljesítettük. Nagyon nagy köszönettel tartozom a szervizes fiúknak, a csapatnak, akik nemcsak a futamon, hanem a felkészülés során is rengeteget segítettek. Mindezek mellett pedig büszke vagyok a többi magyar párosra is, akikkel együtt remélem, sikerült egy kis magyar virtust belevinni az olasz szurkolók életébe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: