DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Közeledünk egy horvát WRC-futam felé?

Volt már szó korábban egy horvátországi WRC-fordulóról, és most úgy fest, hogy elég biztató a helyzet - a rali-világbajnokság szupersztárjait csodálhatjuk meg a "szomszédban"?

Már a tavalyi év során felvetődött, hogy jó pár új, vagy korábbi helyszín bekerülhet a jövőben a rali-világbajnokság versenynaptárába, ezek között pedig mindenképpen Horvátország a legérdekesebb a magyar szurkolók számára - gyakorlatilag a szomszédban nézhetnénk WRC-futamot, holott ezért eddig minimum Németországig, Monte-Carlóig vagy Lengyelországig kellett utaznunk.

meeke-korzika



A héten azonban Carlos Barbosa, Jarmo Mahonen és Oliver Ciesla is Horvátországban járt a WRC és az FIA képviselőjeként, találkoztak a helyi miniszterelnökkel és a döntéshozókkal, akik biztosították őket komoly szándékukról. Andrej Plenkovic miniszterelnök szerint maximálisan támogatják egy WRC-futam megrendezését.

Az esetleges verseny vegyes talajon zajlana az isztriai régióban, a tárgyalások, egyeztetések pedig jó irányba haladnak - hogy pontosan mikorra realizálódhat a helyzet, az egyelőre kérdéses.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: