DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Meeke-dominancia Portugáliában

Kris Meeke és a Citroen a győzelem kapujában az utolsó versenynap előtt - mögötte a két Volkswagen, Sebastien Ogier és Andreas Mikkelsen vív közelharcot a második helyért.

Kris Meeke ott folytatta szombaton, ahol pénteken abbahagyta: az első körben mindhárom gyorsaságit magabiztos előnnyel nyerte meg és tetemes méretűre növelte előnyét. A második körben már kicsit kiengedett és óvatosabbá vált, de így is negyvenöt másodperccel vezeti a versenyt a vasárnapi négy gyorsasági előtt.

MeekeLead



Mögötte Sebastien Ogier igyekszik visszaverni csapattársa, Andreas Mikkelsen rohamait, a világbajnok előnye vészesen fogyott a nap során, az utolsó szakaszon azonban sikerült megvernie Mikkelsent, így 3,1 másodperc maradt a különbség a két VW-pilóta között - izgalmas csata lehet majd a holnapi pályákon. Daniel Sordo nem tudta tartani a lépést a két Volkswagennel, így leszorult a negyedik helyre, de neki sietnie már nem kell, óriási az előnye a mögötte lévőkhöz képest. Csapattársa, Thierry Neuville viszont nagyon szerencsétlenül járt, ugyanis az i20 WRC-ből elfogyott az üzemanyag, így fel kellett adnia a futamot.

Jari-Matti Latvala Polo WRC-jét megcsinálták erre a napra, így értékes pontokat gyűjthet és felért a hatodik helyre, de Eric Camilli eddig élete legjobb versenyét futja a Forddal és tartja ötödik pozícióját - a másik Fiestával Mads Ostberg viszont rendkívül gyengén szerepel ezen a hétvégén.

A WRC2 mezőnyében Turán Frigyes és Zsíros Gábor ezt a napot is teljesítette, négy gyorsaságival a vége előtt a kategória kilencedik helyén áll a magyar páros.

A Portugál Rali állása a második nap után:

1

Kris Meeke

Citroen DS3 WRC

3:16:11,4

2

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+45,3

3

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+48,4

4

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+1:20,0

5

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+3:04,2

6

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+4:07,8

7

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+6:32,8

8

Martin Prokop

Ford Fiesta RS WRC

+8:11,8

9

Pontus Tidemand

Skoda Fabia R5

+9:54,2

10

Nicolás Fuchs

Skoda Fabia R5

+10:26,2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: