DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Ogier magabiztos győzelmet aratott

A regnáló bajnok, Sebastien Ogier megtartotta vezető helyét és kétperces előnyét, így magabiztos győzelmet aratott Andreas Mikkelsen előtt a Monte Carlo Rali zárónapján.

Annak ellenére, hogy azt állította, semmilyen kockázatot nem fog vállalni a WRC 4. napján, Ogier két szakaszgyőzelmek tudhat magáénak, így 28 pontot zsebelt be a szezonnyitón Monte Carlóban. A Volkswagen versenyzője a francia Alpok vonulatain nem hagyott lehetőséget a mögötte autózó Andreas Mikkelsennek, így 1 perc 54,5 másodperces előnnyel ért célba előtte – megtartva szombati fölényét.

 Ogier



Thierry Neuville harmadikként végzett a Hyundai új, i20-as specifikációjában – a belgának váltóproblémái akadtak az utolsó előtti szakaszban, így egy percet veszített idejéből, majd harmadikként végzett a két Volkswagen mögött. Mads Ostberg következetes napot zárt, így bebiztosította negyedik pozícióját – mögötte a citroenes Stephane Lefebvre és Dani Sordo végzett, aki csupán 1,3 másodperccel volt lassabb Ogiernél az utolsó szakaszban.

Az új csapat, a DMACK a hetedik helyet szerezte meg debütáló hétvégéjén Ott Tanakkel, aki Elfyn Evans előtt zárt. Miután Ogier az utolsó szakaszt is megnyerte, három bónuszpontot zsebelt be, mögötte Dani Sordo kettőt szerzett, míg Mikkelsen egy egységet kapott a harmadik helyért. A győztes egyébként már a reggeli teszten dominált, és őt is meglepte autója teljesítménye. „Meglepődtem, hogy én voltam a leggyorsabb. Nem volt a legjobb a gumiválasztásom erre a szakaszra” – mondta még nap elején.

 Az eredmény:

1. Sebastien Ogier Volkswagen 3:49:53.1
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen + 1:54.5
3. Thierry Neuville Hyundai + 3:17.9
4. Mads Ostberg Ford + 4:47.7
5. Stephane Lefebrve Citroen + 7:35.6
6. Dani Sordo Hyundai + 10:35.5
7. Ott Tanak Ford + 11:39.9
8. Elfyn Evans Ford + 18:30.8
9. Esapekka Lappi Skoda + 20:41.0
10. Armin Kremer Skoda + 20:43.9

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: