DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Bődületes fordulat után norvég győzelem

A Spanyol Ralit a Volkswagen harmadik számúként emlegetett pilótája, Andreas Mikkelsen nyerte, aki nem sokkal korábban még a harmadik helyen haladt, és csaknem egyperces hátrányban érkezett az utolsó gyorsaságira.

A ralit uraló Sebastien Ogier 51 másodperces előnnyel kezdte az utolsó nap utolsó szakaszát, a Power Stage-t, ahol azonban, mindössze 4 kilométerrel a cél előtt, egy balkezes kanyarban hibázott, és kitörte az autó egyik kerekét.

Andreas Mikkelsen a nap korábbi részében a második helyért csatázott csapattársával, a kétszer is defektet szerző Jari-Matti Latvalával – a legvégén aztán a második pozíció győzelemmé vált, a norvég pilóta 3,1 másodpercet adott csapattársának, ezzel WRC-s pályafutása során először állt a pódium tetejére. Latvala második defektje után, a 23 szakaszból álló rali 21. gyorsaságiján vesztette el a dobogós pozíciót.



„Nem is tudom, mit mondhatnék. Természetesen nem így akartam megnyerni az első ralim. Valószerűtlen! A murván szenvedtünk a pénteki napon, de az aszfalton pokoli tempóban nyomtuk. Mindent beleadtunk, amit lehet. Biztos vagyok benne, hogy a közúti szakaszon sírva fogok fakadni!” – nyilatkozott beérkezés után Mikkelsen.

Az utolsó dobogós hely hazai versenyén Dani Sordo ölébe hullott, miközben a negyedik helyért a két Citroen-versenyző küzdött. Kris Meeke megforgása után csupán 1,9 másodperccel maradt le Mads Ostbergtől. Hayden Paddon hatodik lett, miután hyundaios csapattársa, Thierry Neuville megforgott, és csak nyolcadikként ért célba.

A Spanyol Rali eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: