DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Bessenyey kategóriagyőzelemmel zárt az ERT-ben

Ismét jelesre vizsgázott a HELL Racing Team csapata a horvát Porec Rallyn. Bár a magyar páros a bemelegítő edzésen bukott, a rekordidő alatt újjáépített autóval a kategória első, az abszolút értékelésben pedig a hatodik helyezést szerezték meg.

Nem mindennapira sikerült a Bessenyey Zoltán – Papp György páros bemelegítése az European Rally Trophy (ERT) soron következő versenyhétvégéjén, a Porec Rallyn. A magyar páros ugyanis az utolsó tesztkörön nagy sebességgel elugratott egy ugratóról, amely után a Renault Clio R3T a fák közé száguldott, végül két fa között állt meg. Bessenyey Zoli idén először hibázott, a lengyel-magyar szerelőcsapatnak két órája volt rá, hogy újjáépítse az autó elejét, de mivel hűtő nem sérült, ezért sikerrel vették a feladatot. Ez hatalmas bravúr volt.

0036_small



Ilyen előjelek után kellett a magyar párosnak élesben kipróbálni a javított autót, de már az első gyorsasági után látszott, hogy a tempóval nem lesz baj. Zoli próbált ésszel, de a lehető leggyorsabban menni. Az éjszakai gyorsaságikat már kifejezetten élvezte, ami látszott az eredményeken is, hiszen a nap végére sikerült a kétkerékhajtású autók vezető helye mellett megszerezni az ERT negyedik pozícióját.

Másnap az esőben már a kétkerékhajtású autóval nehezebb volt tartani a négykerekes autók tempóját, illetve a csapatnak arra is figyelnie kellett, hogy biztosan pontokat szerezzenek. Így a verseny végére az abszolút hatodik helyezés mellett a kétkerékhajtású autók között a győzelmet szerezte meg a magyar páros.

0013_small

Bessenyey Zoli nagyon örül ennek az eredménynek, hiszen az előzmények után azért is nagyon hálás, hogy egyáltalán mehetett a versenyen. A csapat ismét kiválóra vizsgázott, amiért hatalmas köszönet illeti őket. Bz annak is örül, hogy bár nem számoltak vele, de a HELL Racing Team párosa a közép-európai CEZ bajnokságban is kategóriagyőzelmet szerezett, ezzel pedig vezeti ezt a kategóriát abban a bajnokságban is. Ezen felül az ERT-ben is elérték az abszolút harmadik helyet, de lesznek még versenyek, így év végéig ez még változhat.

Ettől függetlenül a csapat nagyon boldog, hiszen kiválóra sikerült a szezon befejezése. A magyar páros idén már nem indul versenyen, már a jövő év tervezgetése folyik. Előzetesen annyit elárulhatunk, hogy várhatóan marad a Renault Clio R3T, de hogy pontosan melyik bajnokságban és melyik versenyeken indul a csapat, az még a támogatói megbeszélésektől függ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: