DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Kubicáé a shakedown, de fél az esőtől

Különösen nehéz Francia Ralit jósol a hétvégére Robert Kubica, aki már a csütörtöki felvezetőnapot is vizes pályán abszolválta, de ennél már csak rosszabb időre számítanak.

Péntek és vasárnap között Korzika aszfaltútjain versenyez majd a WRC mezőnye, és a pilóták már csütörtökön, a shakedown során is kaptak némi ízelítőt abból, hogy mi várhat rájuk a továbbiakban. Nedves pályán zajlott ugyanis a bemelegítés, ám az elkövetkező napokra még mostohább időjárást jósolnak, péntek reggelre akár 200 mm csapadék is hullhat a rali helyszínén.

Dppi_01115011_009



A csütörtökön leggyorsabb időt autózó Kubica emiatt tart is folytatástól, még annak ellenére is, hogy az általa használt Pirelli abroncsai nedves körülmények között eddig kiemelkedően teljesítettek.

„Ha tényleg nagy vihar érkezik, akkor ezekkel a gumikkal még az úton maradni is nehéz lesz. Nagyon könnyen megúszik az autó a vízen, és akkor teljesen elveszítjük az irányítást. Ez a rali, különösen pedig a pénteki nap nagy kihívás elé állít majd minket” - nyilatkozta a lengyel.

Kubicáék az előző, Ausztrál Ralira nem is utaztak el a Korzikára való felkészülés jegyében, de az egykori F1-es pilóta szerint ilyen időben az elmúlt hetek során gyűjtött tapasztalatok sem érnek majd sokat.

„Teszteltünk itt Korzikán két héttel ezelőtt, ami jól ment, majd elutaztunk még egy kisebb gyakorlásra Olaszországba, de ezen alkalmakkor teljesen más körülményekkel szembesültünk. Az itteni szakaszok különösen megterhelőek, és ehhez most még hozzájön az időjárás is. Nagy magabiztosságra van szükség, hogy ezen a ralin jól menjen valaki, de lehet, hogy holnap nehéz lesz magabiztosnak maradni” - mutatott rá Kubica.

A nap rövid, 2 perc 20 másodperc alatt teljesíthető szakaszán a lengyel Fordja mögött Kris Meeke és Jari-Matti Latvala voltak a leggyorsabbak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: