DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Az SRTH csapata az osztrák bajnokságban is megméretteti magát

A Skoda Rally Team Hungaria csapatát óriási megtiszteltetés érte. A múlt héten a Skoda osztrák importőre karöltve a Baumschlager Rallye&Racing Teammel meghívta őket az idei Osztrák Rally Bajnokság soron következő futamára, a Skoda Liezen Ralira.

A meghívás több tekintetben is óriási megtiszteltetés a csapat számára.

1. A SKODA osztrák importőrének életében ez az első alkalom, amikor Magyarországról hívott meg egy számára elismert versenyzőpárost a saját nemzeti futamukra.

2. Az SRTH csapata ezen a futamon is együtt indulhat a már 4 éve megszokott szervizcsapatával, a BRR Teammel, mely csapat névadó tulajdonosa, az immár 13-os osztrák bajnok, Raimund Baumschlager is indul a versenyen. Így az előkelő 1. rajtszámmal a BRR Team, majd közvetlenül őt követve a 2. rajtszámmal az SRTH csapata rajtolhat.

srth_2015_bajnokok_12_resize



Ezeknek az információknak a tudatában természetesen a csapat magyar támogatói is preferálták a nevezést, ezért nem volt kérdés, hogy a Skoda Rally Team Hungaria azonnal elfogadta a megtisztelő meghívást.

A Liezen Rali tehát 2015. szeptember 4-5. között kerül megrendezésre Liezen város környékén, a festői szépségű schladmingi síparadicsom tőszomszédságában, ezért akinek ideje és kedve megengedi, mindenképpen látogasson ki a két napos futamra, ahol az 1. versenynap délutánján rajtol el a mezőny. A versenyzőpárosoknak ekkor 5 gyorsasági szakaszt, majd másnap 10 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük. „A futam aszfaltos pályákon zajlik, melyek a magyar pályákhoz képest technikásabbak, de jobb minőségűek.” - nyilatkozta Herczig Norbert, aki a többszörös megtiszteltetés mellett, úgy ítéli: „Nem mellékes, hogy még egy pozitív hozadéka van a részvételünknek, hiszen egy újabb lehetőséget kaptunk arra, hogy a Skoda Fabia R5-tel még több versenykilométer legyen a lábunkban.”

A csapat összetétele egyébként ezen a futamon eltérő lesz a megszokottól. Az SRTH évek óta állandó navigátora, Bacigál Igor üzleti elfoglaltságai miatt egyetlen alkalom erejéig kiszáll a navigátori ülésből, és átadja azt az ifjú Czakó Janeknek.

Akinek tehát ideje és kedve megengedi, látogasson ki festői szépségű környezetben megrendezésre váró Liezen Ralira, és szurkoljon a 2015. évad Magyar Bajnok csapatának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: