DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Tanak dobogós helyen, Kubica erős

A Lengyel Rali kellemes meglepetéseit eddig a két szakasszal a vége előtt dobogós helyen tanyázó észt versenyző, és az idei legjobbja felé tartó hazai kedvenc, az egykori F1-es pilóta szolgáltatta.

Két szakasz maradt vasárnapra az idei WRC-szezon hetedik versenyéből, a Lengyel Raliból: a 14,6 kilométeres baranowói gyorsaságit kétszer teljesíti a mezőny, előbb 9 óra 10 perctől, majd 12 óra 8 perctől – a második egyúttal a bónuszpontokért teljesített Power Stage is lesz.

A versenyt a kétszeres világbajnok listavezető, Sebastien Ogier vezeti, akit márkatársa, a norvég Mikkelsen üldözött szombaton – sikertelenül. A norvég többek közt arra is panaszkodott, hogy a nézőkkel kapcsolatos problémák miatti szakasztörlés kedvezőtlenül hatott rá, mivel felborította a gumistratégiáját.

A harmadik helyen jelenleg Ott Tanak található, aki másfél másodperc előnyben van a harmadik VW-t terelgető Latvalával szemben, így a dobogóért szoros harcot vívhat a portugáliai győztes és a karrierje legjobbjának beállításáért küzdő észt pilóta. A legjobb Hyundai-pilóta az ötödik helyen álló Hayden Paddon, aki ismét jó formában van Szardínia után, majd jön márkatársa, Neuville, és az idei legjobbja felé tartó Kubica. A lengyel a harmadik szuperspeciált is a második helyen zárta, ezúttal mindössze egy tizedet kapva Ogier-től.

A Citroennek nincs nagy versenye, hiszen Meeke és Ostberg csak a 8-9. helyet foglalják el, míg őt a harmadik Hyundaijal Dani Sordo követi. A WRC2-t vezető Skodákat, Lappit és Tidemandot az említetteken kívül még Prokop előzi meg – a „nagyok” közül egyedül Elfyn Evans nincs már a mezőnyben, aki műszaki hiba miatt szombat reggel búcsúzott a mezőnytől.

A verseny állása két szakasszal a vége előtt:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 2:12:23.2
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 5.6
3. Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 17.6
4. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 19.1
5. Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 55.7
6. Thierry Neuville Hyundai Motorsport Hyundai 1:15.1
7. Robert Kubica RK World Rally Team Ford 1:29.2
8. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1:39.4
9. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1:56.0
10. Daniel Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 2:17.1
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: