DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Portugáliában mutatkozik be a 2015-ös Fiesta WRC

Az utolsó fázisához érkezett a legújabb Ford Fiesta WRC tesztelése - a bemutatkozásra sem kell sokat várni, Malcolm Wilson a Portugál Ralira ígéri a Fiesta RS WRC 2015 versenydebütálását.

Ránézésre nem feltétlen mondanánk meg elsőre, hogy melyik az új Fiesta, hiszen külsőre nem történtek drasztikus változások, viszont a belső közel 80%-ban megújul. Az M-Sport mérnökei kiváló precizitással fejlesztették ki azt az 1,6-os benzines turbómotort mely a portugál megmérettetéstől kezdve fog duruzsolni a motorháztető alatt. Ezen kívül további módosításokon esett át például az intercooler, az elektronika, a kábelek, a differenciál.

fiesta_wrc_test



"Ez talán az egyik legnagyobb változtatás, melyet mi valaha is elkövettünk egy modellen." - mondta Wilson. "Jövő héten a cumbriai utakon letudjuk az utolsó kilométereket, így túl lesz az autó az elsõ 5000 kilométerén. Ez eddig a legnagyobb táv, melyet az eddigi Fordok valaha is megtettek a tesztidejük alatt - a Focus vagy az S2000-es Fiesta is egyaránt kevesebb kilométer megtétele után került ki első versenyére."

 A tesztet természetesen az M-Sport pilótái teljesítették, Ott Tanak és Elfyn Evans, akik az elmúlt hetekben már kifejezetten elégedettek voltak az autóval, így már ők is izgatottan várják a május 21-én kezdődő futamot.

"Nagyon jól sikerült a srácoknak a közös munka a fejlesztésekre vonatkozóan, és úgy látom, hogy ők is kíváncsian várják a debütálást." - nyilatkozta Wilson. "Minden teszten részt vettek a fiúk, és az autózások után minden kérdéses pontot megtárgyaltak, melyek a kilométerek alatt felmerültek."

A hosszú fejlesztési idő és az eddigi pozitív tapasztalatok alapján Wilson teljes mértékben optimistán tekint a Ford legújabb WRC-re.  "Már az is nagy előny, hogy két tehetséges és fiatal pilótával vagyunk ott a világbajnokság mezőnyében. Úgy érzem, hogy a szezon második felétől lehet a fiúktól többet remélni, gondolok itt dobogós helyezésekre - hiszen az első két-három versenyen még az ismerkedésé lesz a főszerep."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: