DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Prokop jól érzi magát a privát mezőny élén

A világbajnokságon privát színekben induló Martin Prokop a legutóbbi, Mexikó Ralin elért hatodik hellyel kifejezetten elégedett volt. A cseh versenyző bízik benne, hogy az elkövetkezendő murvás futamokon is hasonló, vagy akár még jobb eredményeket tud elérni Fiesta RS WRC-jével.

A tavalyi Szardínia Rali után Prokop-nak eddig kellett várnia egy újbóli hatodik helyhez, mellyel egyébként privátként a leggyorsabbként tartották számon Mexikóban. "Az előző években óvatosan közlekedtem a mexikói utakon, de idén már bátrabban vettem a kanyarokat." - mondta a cseh.

MartinProkopRallyArgentina2



„Ez alkalommal sikerült olyan időt autóznom, hogy az eddigiekhez képest a legközelebb voltam Ogier-hez és az élmezőnyhöz is. Végig úton tudtam tartani az autót, és ez időben nagyon sokat jelentett. Rajta leszek, hogy Argentínából, Portugáliából és Szardíniáról is legalább hasonló pontokkal térjek haza. Kedvelem az argentin részeket, és 2012-ben például egy negyedik helyet sikerült összehoznom."

Prokop számára egyébként nemcsak a sikeres úton tartás hozta meg az eredményt, hanem a Fiesta RS magabiztossága is kellett ahhoz, hogy hatodikként intsék le. "A futam első felében nagyon jó tempót hoztunk össze. Ugyan az autón akadtak kisebb-nagyobb gondok, de a szerelők tudták a dolgukat, melynek eredménye meg is látszódott a célban. Ez az egyik legjobb pozícióm, amit összehoztam murván. A verseny második felében már kicsit óvatosabbra vettem, hiszen előrelépési esélyünk nem volt, viszont kockáztatni sem szerettem volna, hogy beérjenek."

Nem szeretett volna kockáztatni, azonban egy jelentős momentum majdnem mégis közbeszólt, mely minden versenyző életét megnehezítheti. "Két szakasszal a cél előtt volt egy izgalmas pillanatunk, hiszen defektet kaptunk. Utána azonnal megálltunk, és mentettük, amit csak lehetett. Igazából visszagondolva nem volt kiegyensúlyozott a versenyzésem, de a végeredmény mindenképp elégedettséggel tölt el."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: