DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Breen és Meeke is besegít az Ír Rali szervezésébe

Alig öt héttel az ír Európa-bajnoki futam kezdete előtt már komolyan megy a mozgolódás a szervezők körében - a zökkenőmentes rendezésbe pedig most a Peugeot Akadémia versenyzője, Craig Breen és a Citroen vb-s pilótája Kris Meeke is beszállt annak reményében, hogy a hazainak mondható futamuk az idei év egyik legjobb eseménye lehessen.

Természetesen a szervezési segítség mellett a 25 éves versenyző a második, lett fordulóban elért győzelem után az áprilisi megmérettetésen sem lesz más a célja - a dobogó legfelső fokát szeretné megkaparintani.

rally_ireland_st



A Peugeot mellett egy másik francia márka versenyzője, a Citroen-es Kris Meeke is támogatja a verseny minél probléma mentesebb lebonyolítását. A sajtótájékoztatón a két pilótán kívül természetesen ott volt a futam igazgatója, Bobby Willis és a vállalkozási miniszter, Arlene Foster is.

Az igazgató beszédében a várva várt powerstage mellett természetesen a köszönetnyilvánításokra is nagy hangsúly tevődött. "Büszke vagyok, hogy jól haladunk a szervezéssel, és szeretnék köszönetet mondani a miniszternek, akinek a támogatása nagyban segít minket abban, hogy az egyik legjobb Eb-t hozhassuk össze április elején. A nézőkről sem felejtkeztünk el, akik számára minél több kiváló versenyzőt szeretnénk felsorakoztatni a gyorsasági szakaszokon. Egy dolgos hétköznapon pedig nagy köszönettel tartozunk Craig Breen-nek és Kris Meeke-nek, akik időt szakítottak arra, hogy ezeket a perceket velünk töltsék."

"Breen a sorozat egyik kedvence, így ő igazán nézőcsalogató versenyző lesz. Rajta kívül természetesen rajthoz áll a mezőny krémje, ezért nagy csatákban bízunk április első hétvégéjén. Meeke ugyan a világbajnokságon tör babérokra, de meghatározó nagykövete e hazai eseményünknek."

A miniszter, Arlene Foster a következőket nyilatkozta a sajtótájékoztatón: "Tavaly nagy sikere volt a Circuit of Ireland-nak, és idén szeretnénk még pozitívabb visszajelzéseket kapni. Az érdeklődők nemcsak egy jó versenyt láthatnak, hanem a páratlanul szép táj is hatalmas élményt nyújthat mindazoknak, akik ellátogatnak az Európa-bajnokságra. Aki nem tud itt lenni, az pedig a televízión keresztül láthatja meg mindazt, amiből kimaradt..."

A nagyfejesek után végül Craig Breen szólalt fel: "A tavalyi évben egy nagyszerű ralit élhettünk át itt, Írországban. Számomra ugyan nem a legsikeresebb futam volt, hiszen műszaki problémákkal küszködtünk, és végül a célvonalon sem gurultunk át. Az idei év első két futamán azonban mondhatni hibátlan volt az autó, emiatt pedig nagy reményekkel várom a versenyt." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: