DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kubica a WRC jövő évi szezonnyitóján biztosan ott lesz

Bár a korábbi F1-es nagydíjgyőztes Robert Kubica részéről továbbra sem érkezett hivatalos bejelentés azt illetően, hogy hol folytatja jövőre pályafutását, ám a Monacói Automobil Klub egyik tagja ma az Autosportnak megerősítette, a 2015-ös rali-világbajnoki szezon monte-carlói nyitófordulójára a lengyel leadta a nevezését.

Kubica idén viszonylag kevés sikerrel versenyezte végig a WRC aktuális idényét a M-Sport-féle Ford Fiesta RS WRC-vel, és többnyire csak bukásaival volt képes felhívni magára a figyelmet, ám a híres Monza Rali Show-t az év végén például megnyerte a kilencszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi ellen.

A népszerű lengyelt több sorozat promótere is szívesen látná jövőre a bajnokságában, ám ő egyelőre még nem határozott arról, hol folytatja. A nevezési határidők viszont rá is vonatkoznak, és a 2015-ös WRC-szezon monte carlói idénynyitójára péntek éjfélig adhatták le nevezésüket a versenyzők. Ez a határidő kiugrasztotta a nyulat a bokorból, hiszen Kubica kénytelen volt dönteni, hogy leadja-e a nevezését az adott versenyre, vagy sem. Leadta, tehát a Monte Carlo Ralin biztosan ott lesz a mezőnyben.  

 



Az Autosport információi szerint Kubica ha nem is az utolsó utáni pillanatokra, de a péntek késő délutáni órákra hagyta nevezésének leadását, amiből arra következtethetünk, hogy a jövőjével kapcsolatos bejelentést sem fogja elkapkodni. Viszont, ha már Monacóban ott lesz, akkor a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a jövő évet is a WRC-ben versenyzi végig. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: