DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Mit csinál Robert Kubica 2015-ben?

A lengyel versenyző továbbra is bizonytalan a jövőjét illetően, szerinte 50-50 százalék az esély arra, hogy marad a ralinál, vagy visszatér a pályaversenyzéshez.

Azok után, hogy tavaly elhódította a WRC2 bajnoki címét, Robert Kubica szolid teljesítményt nyújtott idén a fő kategóriában, s mindössze három pontszerzéssel büszkélkedhet. Időről időre felröppennek olyan pletykák, hogy a lengyel kiválóság a WTCC-be igazol, de még ő sem tudja pontosan, hol fog versenyezni 2015-ben.



„Nehéz kérdés ezt illetően, 50-50 százalék arra az esély, hogy maradok a WRC-ben, vagy visszatérek a pályaversenyzéshez” – mondta Kubica a hétvégi Wales Rali helyszínén. Korábban kitért arra is, hogy bárhol legyen is, egy versenyképes autóra van szüksége. „Az egyetlen, amit remélek, hogy versenyképes autóm lesz jövőre. Hogy mi fog történni, azt még nem tudom. Majd az idő eldönti. Természetesen könnyebb itt, ahol egyre több a tapasztalatom, és remélem, az idei kemény időszakok nem történnek meg még egyszer. Ennek ellenére nem tudom, hogy itt leszek-e jövőre. Vannak terveim a ralizás és a pályaversenyzés terén is, de semmi sem biztos még.”

Kubica hozzátette, hogy a 2011 februárjában szerzett sérülése miatt melyik műfaj lenne a legjobb számára. „Olyan magas szinten szeretnék versenyezni, amennyire csak tudok, de a korlátaim miatt a pályaversenyzés könnyebb lenne, mert a kormánybemenet kisebb és következetesebb. Murván sokat kell játszadozni a kormánnyal, ami nem túl könnyű számomra. Meglátjuk mi lesz, egyelőre minden nyitva áll, és az a legfontosabb, hogy azt csináljam, amit szeretek”- nyilatkozta a lengyel pilóta, akit többször is hírbe hoztak a WTCC-ben szereplő Citroen csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: