DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Ogier nyert és másodszor is világbajnok

Bebiztosította újabb világbajnoki címét Sebastien Ogier azáltal, hogy megnyerte a WRC idei utolsóelőtti versenyét, a Spanyol Ralit. Mögötte Jari-Matti Latvala végzett.

Dppi_01114014_229



A Volkswagen pilótájának és navigátorának, Julien Ingrassiának annyi volt a dolga, hogy a bajnoki címre még matematikailag esélyes Jari-Matti Latvala előtt érjenek célba a hétvégén, és bár a finn a három nap során végig közel tudott hozzájuk maradni, végül csak a második leggyorsabb volt, ezzel pedig eldőlt az idei legfőbb trófea a sorozatban.

Ogier az első, vegyes talajú szakaszokat tartogató napon alapozta meg sikerét, hiszen a finn hiába közeledett rá aszfalton szombaton és vasárnap, végül így is 11 másodperces hátrányban ért be a célba.

Mikko Hirvonen Fordaja érkezett be a harmadik helyen, ezzel idei második dobogóját szerezve. Az ő hátránya már jelentős, 1 perc 42 másodperces volt a győztessel szemben, viszont a záró szakaszokon ő is kényelmes előnyt épített ki üldözőivel, Mads Ostberggel és Dani Sordóval szemben.

Thierry Neuville már négy perc feletti lemaradással lett hatodik. Ugyan Andreas Mikkelsen elé került az utolsó előtti szakaszon, ám a norvég később összeszedett még egy tíz másodperces büntetést, aminek köszönhetően ismét riválisa mögé csúszott.

A 10. helyre a Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah jött fel, miután Ken Block időt vesztett az utolsó szakaszon egy bal hátsó defekt miatt.

 

 

A Spanyol Rali végeredménye:

# Versenyző Autó Idő
1. Sebastien Ogier Volkswagen 3:46:44.6
2. Jari-Matti Latvala Volkswagen +11.3
3. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:42.2
4. Mads Ostberg Citroen +2:13.3
5. Dani Sordo Hyundai +2:22.2
6. Thierry Neuville Hyundai +4:01.0
7. Andreas Mikkelsen Volkswagen +4:02.9
8. Martin Prokop Czech Ford +8:06.8
9. Haydon Paddon Hyundai +9:12.4
10. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford +12:39.8
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: