DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Ogier előnye változatlan, Kubica kiesett

A Spanyol Rali szombati napján Sebastien Ogier megőrizte közel félperces előnyét, hiába nyert számos szakaszt az őt üldöző Latvala. Mikko Hirvonen dobogós helyre zárkózott fel.



Latvala megnyerte a nap első három szakaszát, egyetlen alkalmat leszámítva mindig Ogier előtt végzett, ennek ellenére csak 9 másodpercet tudott lefaragva a szintén kifogástalanul teljesítő franciához képest, a különbség így továbbra is 27 másodpercet tesz ki.

Mikko Hirvonen, aki idén még csak egy dobogós helyet szerzett, a harmadik pozícióba jött fel: az eredményért tegnap Mads Ostberggel és Andreas Mikkelsennel csatázott, Ostberg jelenleg a negyedik, honfitársa viszont három helyet csúszott vissza az Escaladei 2 pályán begyűjtött defekt miatt.

Dani Sordo a nyugodt ötödik helyen halad a Hyundai legjobbjaként. Thierry Neuville tegnapi defektje után felzárkózott a hatodik pozícióba, és szintén balszerencsés péntekje ellenére a japánok harmadik pilótája, Hayden Paddon ismét pontszerző.

Robert Kubica, aki a tegnapi nap végén még hatodik helyen állt, közel negyven másodpercet veszített a mai első szakaszon, mivel Fordjának hátsó differenciálműve valószínűleg eltörött. „Nincs értelme folytatni, az autó vezethetetlen, azt csinál, amihez éppen kedve van” – nyilatkozta ekkor a lengyel, szervizelés után azonban tudta folytatni a versenyt. Egészen a nap negyedik, ötven kilométeres szakaszáig (Escaladei 2), amelyet a cél előtt 5 kilométerrel adott fel, miután egyik kereke kiesett. A lengyel pilóta a Rally 2 szabályok értelmében holnap folytathatja.

 

Állás a szombati nap után:

1. Sebastien Ogier

VW

3:04:14.5

2. Jari-Matti Latvala

VW

+ 27.3

3. Mikko Hirvonen

M-Sport Ford

+ 1:18.6

4. Mads Ostberg

Citroen

+ 1:48.3

5. Dani Sordo

Hyundai

+ 2:10.4

6. Thierry Neuville

Hyundai

+ 3:36.1

7. Andreas Mikkelsen

VW

+ 3:48.2

8. Martin Prokop

M-Sport Ford

+ 7:31.0

9. Hayden Paddon

Hyundai

+ 8:28.5

10. Yuriy Protasov

M-Sport Ford

+ 9:50.6

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: