DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Vinales reméli, Rossi is hosszabbít a Yamahával

A világbajnoki bronzérmes spanyol versenyző szeretné, ha 2018 után is a „Doktor” maradna a csapattársa, a kilencszeres világbajnok jelenléte és legyőzése ugyanis extra motivációt jelent számára.

A Movistar Yamaha szerdai csapatbemutatójának legfontosabb momentuma volt, amikor Maverick Vinales bejelentette, hogy további két évig a japán gyártóval fog versenyezni, így elsőként írt alá azok közül, akiknek az idei szezon végén lejár a szerződése. A Motorsport.com szakoldal információi szerint egyébként a Suzukitól és a KTM-től is megkeresték a spanyolt, aki azonban elfogadta a hangvillások ajánlatát, saját bevallása szerint is ezzel némi terhet levéve a saját válláról.

vinales-rossi-yamaha-1



Csapattársa, Valentino Rossi ellenben még nem döntötte el, hogy visszavonul-e a 2018-as idényt követően, s ha nem, akkor hány évig marad még, Vinales azonban bízik benne, hogy az olasz minél tovább versenyezni fog még: „Remélem, hosszabbítani fog. Valentino nagyon fontos része a csapatnak, miatta plusz öt százalékot kell nyújtanunk. Mindig a csapattárs előtt szeretnénk lenni, Valentinót legyőzni pedig azt jelenti, hogy minden versenyen a győzelemért küzdünk. Ez nagyon motivál.”

„Jó érzés volt a legjobb yamahásként zárni az évet, hiszen a világbajnoki címért sajnos nem tudtunk harcban lenni” – folytatta az összetettben harmadikként végző spanyol motoros. „De ez nem jelent semmit, idén ismét nulláról kezdünk mindent. Folyamatosan harcolnunk kell, meg kell próbálnunk kiegyensúlyozottan teljesíteni az elsőtől az utolsó versenyig. Olyan nincs, hogy két futamon mindent beleadunk, aztán lazítunk kicsit. A legvégéig nyomni kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: