DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Fellélegezhetnek a Rossi fanok, de...

Valentino Rossi, a MotoGP kilencszeres világbajnoka május 26-án edzés közben motokrossz-balesetet szenvedett Olaszországban. A csütörtöki orvosi vizsgálat a legfontosabb kérdésre választ adott.

Aggódva figyelték Valentino Rossi rajongói, hogy mit mond a Doktorról a doktor, indulhat-e Mugellóban hazai közönség előtt a hétvégi Olasz Nagydíjon. Félő volt ugyanis, hogy ki kell hagynia Mugellót, ugyanis még mindig komoly fájdalmai voltak szerda reggel is a kilencszeres világbajnoknak.

Csütörtökön megtörtént a felülvizsgálat, Rossit alkalmasnak nyilvánították a versenyzésre, bár mellkasi és hastájéki fájdalmai még közel sem szűntek meg. A versenyzésben elméletileg már nem akadályozzák sérülései Valentinót, ám vigyáznia kell, nehogy egy esetleges újabb bukás miatt rásérüljön a még mindig fájó testrészeire. Ebben az esetben ugyanis úgy járhatna, mint Jorge Lorenzo 2013-ban, amikor sérülten is versenyezni akart Németországban, de ráesett műtött vállára és visszalépni kényszerült a hétvége további részétől, sőt még a következő nagydíjon is gyenge teljesítményt nyújtott sérülése miatt.

Valentino Rossi versenyzésre alkalmas, de nem szabad rásérülnie a mellkasára


A Yamaha hivatalos közleményben adta közre, hogy az FIM orvosi delegátusának vezetője, Dr. Giancarlo Di Filippo, a mugellói pálya orvosi igazgatója, Dr. Remo Barbagli és a MotoGP részéről Dr. Angel Charte is versenyzésre alkalmasnak találta Valentino Rossit az Olasz Nagydíjra, ami már pénteken kezdetét veszi a szabadedzésekkel. A csütörtöki sajtótájékoztatót azonban igazoltan kihagyja a kilencszeres világbajnok, hogy annyit pihenhessen a bevetés előtt, amennyit csak lehetséges.

Rossi jelenleg 23 pontos lemaradásban van csapattársához, Maverick Vinaleshez képest a ponttáblázaton azok után, hogy Le Mans-ban legutóbb az utolsó kör felénél a második helyről bukott a győzelemért harcolva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: