DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi: Legalább nyolcan esélyesek a győzelemre

A „Doktor” szerint idén is rendkívül magas színvonalú és kiegyenlített versenyeket láthatunk a MotoGP-ben – ahhoz azonban, hogy ő is esélyes legyen Katarban, előbb a top5-be kellene előre verekednie magát.

Finoman fogalmazva sincs túl a legjobb holtszezonon Valentino Rossi: egy-egy tesztnap során ugyan oda tudott keveredni a közvetlen élmezőnyben, összességében azonban elmaradt a várakozásoktól. Mindennél többet elmond az olasz halovány felkészülési teljesítményéről, hogy a három téli teszt során egyetlen versenyszimulációt sem teljesített. Eredményei ráadásul teljes kontrasztban álltak új csapattársa, Maverick Vinales remeklésével, hiszen a Suzukitól érkező spanyol az összes helyszínen a leggyorsabbnak bizonyult.

Nem véletlen, hogy a Katari Nagydíjat megelőző szerdai sajtótájékoztatón neki is szegezték a kérdést Rossinak, hogy minek köszönhető, hogy eddig Vinales jobb volt nála: „Általában később fékez és hamarabb ad gázt” – felelte a kilencszeres világbajnok, mire nevetés tört ki a sajtóteremben. „Nem egy pontos oka van ennek, egyszerűen csak gyorsabban tud menni a kanyarokban, s ez jelenti most számomra a fő problémát” – fogalmazott Rossi, aki szerint azonban egyelőre nem yamahás kollégájával, hanem a legjobb ötbe kerüléssel kell foglalkoznia:

motogp-nyolc-eselyes-2017



„A második csoporthoz képest is lassabb voltam, szóval főleg versenytempó tekintetében kell megpróbálnunk javítani, hogy harcba szállhassunk a top5-ös helyezésért” – vélekedett a „Doktor”. „Meg kell próbálnunk azzal a bollyal maradni egy ilyen nehéz tél után. Egyszer sem voltam igazán erős, nehezen találtam rá a megfelelő érzésre. Keményen kell dolgoznunk, hogy fejlődhessünk, de holnap újabb hosszú szezon veszi kezdetét, és remélem, hogy erős és versenyképes tudok lenni.”

Rossi egyébként hasonlóan változatos szezonra számít, mint amilyen a tavalyi volt: úgy érzi, legalább nyolcan esélyesek arra, hogy szárazon a futamgyőzelemért szálljanak harcba. „Mint mindig, a színvonal rendkívül magas, s ez idén még inkább igaz. Akár hét-nyolc versenyző is megpróbálhat a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért harcolni, és ez nagyszerű. Úgy gondolom, hogy akik itt ülnek ennél az asztalnál (rajta kívül Vinales, Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow és Andrea Iannone volt hivatalos a mai sajtótájékoztatóra – a szerk.), plusz Dovizioso mind képesek lehetnék győzni normál körülmények között is. De ott van még Pedrosa is, aki szintén erős volt a tesztidőszakban. Szóval a jelenlévők, valamint Pedrosa és Dovizioso minimum esélyesek a győzelemre, de esős vagy vegyes időjárás esetén bárki számára nyitottak a lehetőségek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: