DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lehullt a lepel a Yamaha 2017-es motorjáról

Csütörtök késő délelőtt, Madridban került sor a csapatvilágbajnok Movistar Yamaha MotoGP hivatalos bemutatójára, amelyen Valentino Rossi és Maverick Vinales leleplezte a hangvillások új versenygépét.

Végre elkezdődött a csapatbemutatók sora: elsőként a Movistar Yamaha alakulata rántotta le a leplet idei motorjáról. A madridi eseményen jelen volt a gyártó és a csapat vezetősége, valamint természetesen a két pilóta, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi és az újonnan leigazolt Maverick Vinales. Az olasz és a spanyol a közel egyórás esemény végén közösen leplezték a Yamaha YZF-R1 legújabb változatát, amelynek festése csak minimálisan tér el az elődétől: valamelyest kevesebb rajta a fehér, és egy árnyalattal sötétebb az egész motort meghatározó kék.

Fontos különbség viszont, hogy a szabályok értelmében eltűntek a gépről a szárnyacskák, éppen ezért a szakértők úgy vélik, az aerodinamikai kialakítás még közel sem végleges, mivel az istállóknak nem áll szándékukban idő előtt leleplezni a legfontosabb részleteket a riválisok előtt. Íme, az első fotók a madridi bemutatóról és a gyári Yamaha 2017-es motorjáról:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: