DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi 2018 után is a MotoGP-ben maradna?

A Yamaha kilencszeres világbajnoka elismerte: már most elgondolkodott azon, hogy a további két évre szóló szerződésének lejárta után is folytassa a versenyzést – igaz, számára is furcsa belegondolni, hogy 40 évesen is a pályán legyen még.

Valentino Rossi a katari évadnyitó hétvégén írta alá legújabb kontraktusát a Yamahával, amelynek értelmében még legalább két évig, azaz 2018 végéig a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában láthatjuk szerepelni. A legtöbben azt valószínűsítették már akkor is, hogy ez lesz a „Doktor” utolsó MotoGP-s szerződése, hiszen a 2018-as szezon végére már csaknem 40 éves lesz, ám Silvano Galbusera szerint korántsem biztos még, hogy az olasz nem folytatja ezt követően is a versenyzést.

valention-rossi-2018-ig-marad



A kilencszeres vb-győztes főmérnöke az aragóniai versenyhétvégén nyilatkozott az olasz sajtónak: Galbusera úgy érzi, Rossi a következő két évben ugyanolyan szinten tud majd teljesíteni, mint idén, azt követően pedig át fogja gondolni a visszavonulását – amely elmondása szerint mindenki számára sajnálatos pillanat lesz –, amelyre azonban nem biztos, hogy már 2018 végén sor fog kerülni. Amikor magát Rossit szembesítették Galbusera nyilatkozatával, a versenyző így reagált a Motorsport.com szakoldalnak:

„Teljes mértékben egyetértek vele. Már most paranoiás vagyok, ha arra gondolok, hogy 2018 végén abba kell hagynom” – fogalmazott a pontversenyben jelenleg 52 egységnyi lemaradással második motoros. „Nagyon tetszenek ezen a hosszútávú projektek: az idei szezon, a következő év és aztán az azt követő idény. Ezután alaposan át kell gondolnom és eldöntenem, hogy mi legyen. Nagyon sok függ majd az eredményektől. Kicsit furcsa érzés belegondolni, hogy 40 évesen is folytassam, de majd át kell ezt gondolnom.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: