DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Pontszerzési kényszerben a Yamaha kettőse

Lin Jarvis szerint hiába erős a csomagjuk, túl sok hibát követtek el a szezon első felében, ezért nagy a lemaradásuk Marc Marquezzel szemben.

Hiába vágott neki úgy a mezőny a 2016-os világbajnokságnak, hogy a Yamaha tűnt a legerősebb motornak, a szezon felénél most mégsem Jorge Lorenzo vagy Valentino Rossi nevével kezdődik a tabella, hanem Marc Marquezével. A Hondán ülő spanyol 48 egységgel vezet címvédő honfitársa előtt, míg az olasz lemaradása már 59 pont vele szemben. Lin Jarvis, a Movistar Yamaha csapatvezetője szerint a különbség oka a rengeteg eldobott világbajnoki pontban keresendő:

„Úgy gondolhatnánk, hogy ha öt versenyt megnyersz, akkor vezeted a világbajnokságot, de a valóság nem ilyen. Remélem, a szezon második felében is tudunk öt futamot nyerni, de emellett kiegyensúlyozottabbak is leszünk” – nyilatkozta a MotoGP.com kameráinak.

23774_orig_459600445bd42dd279c4fec959e20357



„Remélem, nem lesz több hibánk, a hátrányunkból adódóan pedig minden lehetséges alkalommal le kell győznünk Marcot. Ez nem lesz könnyű, de bármikor változhatnak a dolgok, még bármi lehetséges. Tovább kell hajtanunk és küzdenünk, sok versenyt nyernünk és reménykednünk egy kis szerencsében is.”

Jarvis szerint a pohár félig tele van, de félig üres is az első kilenc futamot követően: „Miközben igen sikeresek vagyunk, számos futamot nyertünk és szinte mindenhol gyorsak voltunk, számos hibával szembesültünk és többször is előfordult, hogy nem értünk célba.”

„A legfőbb probléma, hogy idén – tavallyal ellentétben, amikor sokszor hibázott és többször is nullázott – Marc nagyon kiegyensúlyozott lett. Minden versenyen pontot szerzett – még Le Mans-ban is, ahol elesett. Ez lehet az évad hátralévő részének is a kulcsa. Tudjuk, hogy gyorsak és erősek vagyunk, a motorunk és a csapatunk is jó, de minden egyes futamon pontokat kell gyűjtenünk” – jelentette ki határozottan a csapatvezető.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: