DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Lowes azonnal ráérzett az Apriliára

Jól sikerült a Moto2-es vb-címért küzdő Sam Lowes bemutatkozása az Aprilia RS-GP nyergében: a misanói teszten számos újdonsággal kellett megismerkednie a britnek, ám a pilóta és csapatfőnöke is elégedetten nyilatkozott a gyakorlás után.

Sam Lowes már hónapokkal ezelőtt aláírt az Aprilia Racing Team Gresinihez a 2017-es szezonra – sőt, már idén is Gresiniék Moto2-es alakulatában húzza a gázt –, a hét közepén pedig végre megejthette első királykategóriás tesztjét. A korábbi Supersport világbajnok, aki jövőre debütál a MotoGP-ben, Misanóban ülhetett fel az RS-GP-re – a brit így értékelte a kétnapos olaszországi kiruccanását:

Lowes-főkép



„Az első köreim az Aprilia RS-GP nyergében olyan élményt jelentettek, amit soha nem fogok elfelejteni. Amikor gázt adtam, azonnal éreztem az elképesztő sebességet. Leírhatatlan érzés volt” – nyilatkozta Lowes az Aprilia sajtóközleményében. „A második etapomon már jobban tudtam kezelni ezt a hihetetlen erőt, és próbáltam megérteni, hogyan tudnám a legtöbbet kihozni belőle. Rengeteg új dolgot kellett felfedeznem, és egytől egyig mind megdöbbentettek. Az első nyilván az erő és a sebesség volt, aztán jöttek a karbon-fékek. A harmadik volt a seamless váltó, ami egészen hihetetlen, a negyedik pedig természetesen az elektronika, amellyel azonnal kényelmesen éreztem magam.”

„Aztán azzal is meglepett az RS-GP, hogy mennyire mozgékony: előző este nagyon ideges voltam, mert sokkal nehezebben vezethető motorra számítottam, de ez nem így történt, noha természetesen egy MotoGP-gépen semmi sem egyszerű. Végül, de nem utolsó sorban, szeretném hangsúlyozni, milyen könnyedén tudtam együtt dolgozni a teljes csapattal. Röviden összefoglalva: nagyon jól alakultak a dolgok” – fogalmazott az idén a középső géposztályban az összetett elsőségért küzdő pilóta.

Lowes-Aprilia

Romano Albesiano, az Aprilia Racing menedzsere is elégedetten beszélt Lowesről: elmondása szerint a brit azonnal ráérzett a számára teljesen ismeretlen motorra, s bár a sok újdonság miatt a köridőket nem tartották szem előtt, ilyen téren sem lehet okuk panaszra. „Nagyon elemző a hozzáállása, kiválóak a csapatnak adott visszajelzései, emellett a munkamódszerei is elnyerték a tetszésünket” – tette hozzá Albesiano.

A kétnapos misanói teszt során Lowes nem egyedül képviselte a noale-i gyártót a pályán: jelen volt a tesztpilóta Mike di Meglio is, akivel tovább folytatták az RS-GP fejlesztési munkálatait. Az istálló közleménye szerint elsősorban új vázkomponenseket és elektronikai megoldásokat próbálgattak, amelyekből néhányat már a Német Nagydíjon is szeretnének bevetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: