DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Testi sértés miatt megy bíróságra a motoros

A jelenleg az Althea Racing Superbike világbajnoki alakulatát erősítő Niccolo Canepának testi sértés vádja miatt lesz jelenése szeptember végén a firenzei bíróságon, miután úgy vélik, szándékosan okozott balesetet két éve Mugellóban egy edzés alkalmával.

Az olasz Motociclismo lap pénteken tett közzé egy videót az interneten, amelyen állítólag az a 2013. szeptember 23-i incidens látszik, amely miatt Niccolo Canepának bíróság elé kell állnia idén ősszel. Az Althea Racing jelenlegi motorosa több versenyzővel együtt edzett aznap a mugellói pályán, amikor a szóban forgó eset történt. Canepa összetűzésbe keveredett egy másik pilótával, nevezetesen Davide Cappatóval, akinek a gépét meg is ütötte a pályán haladva. A következő pillanatban Cappato átbucskázott a Suzukin, mivel a motorja hirtelen fékezett: ebből valószínűsítik azt, hogy Canepa épp az első fékkarhoz ért hozzá az átcsapás alkalmával. A pilóta eltörte a kulcscsontját, s amint az az alábbi felvételen is látszik, a mögöttük haladó versenyző épp csak el tudta kerülni őt.

A hírek szerint Canepa nem is tagadja az incidens tényét, állítása szerint azonban esze ágában sem volt balesetet okozni, azaz nem szándékosan ért hozzá a fékkarhoz. Az olasz versenyző, aki jelenleg is a Superbike világbajnokság mezőnyének tagja, Sepangban úgy fogalmazott a német speedweek.com szakportál kérdésére, hogy a videó – amely egyébként a mugellói aszfaltcsík zártláncú kamerarendszerének felvételeiből származik – túl rossz minőségű ahhoz, hogy teljes biztossággal meg lehessen ítélni a történteket, s biztos benne, hogy a vizsgálat végén azt fogják megállapítani, hogy semmit nem csinált helytelenül. Canepának idén szeptember 30-án lesz jelenése a firenzei bíróságon, viszont az már most kijelenthető, hogy az ügy a tárgyalás kimenetétől függetlenül nem lesz jó hatással a motoros további pályafutására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: