DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: Red Bull-altató

Az energia-italt eredetileg arra találták ki, hogy felrázzon és ébren tartson. Az F1-es csapat most rossz reklám: elaltat.

Amikor július végén Lewis Hamilton megnyerte a Magyar Nagydíjat, én is arra számítottam, ezek után lesz egy izgalmas második félidőnk a bajnokságban. Ha a Ferrari nem fogja tudni megszorongatni Sebastian Vettelt, akkor jön az egyre erősödő Mercedes, és a formába lendülő Hamilton átveszi az üldöző szerepét.



Aztán beköszöntött a majdnem egy hónapos nyári szünet, és akárcsak 2012-ben, a Red Bull egyszerűen legyőzhetetlenné vált. A német olyan könnyedséggel nyert Spában, Monzában és most Singapúrban, mint Michael Schumacher a nagy Ferrari-korszakban, vagy mondjuk JensonButton 2009 első felében a dupla diffúzorosBrawnnal.

És valószínűleg az egész mutatvány mögött nincs semmi különösebb titok, mint hogy Adrian Newey leült, és az orrkúptól a hátsó szárny zárólemezéig végigelemezte az RB9-est, közben eszébe jutott néhány apróság, amiket aztán átépítettek az autón.

Mire a többiekhez képest fényévekkel lett gyorsabb a Red Bull. Vettel Marina Bay-ban az első kör alatt 2 másodpercet vert a különben egyáltalán nem lassú NicoRosbergre; a SafetyCar és saját kerékcseréjét követően FernandoAlonso 3 másodpercre került a némethez, de ha valaki ezt képzelte, innen támadási pozícióba kerülhet, annak csalódnia kellett. Miközben Alonso amúgy szenzációs versenyt futott, és a dobogón azt nyilatkozta, hogy ez a 2. hely felér számukra a győzelemmel.

Csakhogy a győztest mégis máshogy hívták"

Azzal nincs semmi gond, hogy Vettel most már, 60 pontos előnyének birtokában gyakorlatilag bajnoknak tekinthető - de mi lesz a további versenyekkel? Ez most már így fog menni, hogy odarakja magát a pole-ba, aztán kilő és akkora előnnyel ér célba, hogy 50-60 körön keresztül csak a vasárnapi ebéd utáni ásítozás marad?

Koreában talán majd esik az eső" Ilyenekben lehet bízni, másban nem nagyon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: