DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: Forma-1 matekbajnokság

Nem tudom, kinek okoz jól eső izgalmakat, hogy idén a versenyek abból állnak, hogy egyfolytában számolgatni kell, kinek hány kör van a gumijában és mikor jön a boxba - én egyenesen utálom.



Szóval nem tudom, hogy mért kell hagyni, hogy egyetlen cég, nevezetesen a Pirelli hülyét csináljon egy sportágból. Már tavaly is ciki volt az évad első fele, a kutya nem értette, miképp működnek a gumik, de aztán csak kitapasztalták, és valahogy elboldogultak vele az év hátra lévő részében. Ehhez képest 2013-ra az olaszok megint új keverékekkel álltak elő - és minden kezdődött elölről, csak még hatványozottabban. Ugyanis a Pirelli dönti el, hogy egy adott pályára milyen keverékeket kínál - mit kínál: ad. Ezt kapod, tetszik vagy sem, nincs más. Most, Sanghajban gyakorlatilag a softjuk használhatatlan volt, 6-7 kört bírt ki - teljesen röhejes.

És mindennek az az eredménye, hogy a verseny nem áll másból, mint matekozásból. Még jó, hogy Wéber Gábor ebben elég erős, de akkor is, nonszensz, hogy azzal teljes el a közvetítés tetemes része, hogy lesni kell, Vettel medium gumijában 13 kör van már, Alonsoében 16, hohó, 3 körrel több, ezzel szemben Button már 21 kört tette meg vele, tehát akkor iksz kör múlva kellene jönnie cserélni, ellenben Hamilton Mercije már négy kör alatt legyalulta a softot"

Mi ez? Margit, ez nem normális, azt mondom.

Rendben van, hogy bizonyos értelemben a gumimizéria hoz izgalmakat is, hiszen Vettel parádés felzárkózása élvezetes volt - de nagyon művi. Hát persze, hogy gyorsabban tudott vágtázni avadiújlágyakon, mint Hamiltonék a használtmediumon. Ez olyan nagy csoda?

Az a jó mindemellett, hogy a harmadik futamon a harmadik győztest ünnepelhettük, és nagyjából látható, hogy a Red Bull, a Ferrari, a Lotus és a jelek szerint esetleg a Mercedes részvételével izgalmas bajnokság kezd alakulni. De nehogy már a gumik döntsenek köztük!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: