DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Valencia felbontaná Formula-1-es szerződését

Valencia Formula-1-es álmai úgy tűnik, hivatalosan is szertefoszlanak.
A múlt héten kiderült, hogy a spanyol kikötőváros nem kapott helyet a jövő évi naptárban, annak ellenére, hogy Valencia és Barcelona a pletykák szerint megegyezett a Spanyol Nagydíj váltott rendezéséről és 2014-ben Valencia lett volna a soros rendező helyszín.

A jövő évi barcelonai futamra azonban már májusban megkezdődtek a jegyek értékesítése és az El Mundo szerint a váltott rendezésről szóló szerződést valójában soha nem írták alá.

A Diario Sport jelentése szerint Bernie Ecclestone és Valencia elnöke, Alberto Fabra között kizárólag arról folytak tárgyalások, Valenciának mennyit kellene fizetnie az érvényben lévő szerződés felbontásáért.

A hírek szerint Ecclestone 33 millió eurós díjat határozott meg, de Fabra ennél kevesebb pénzt fizetne.

A Diario Sport úgy tudja, hogy Valencia pénzügyeiért felelős vezetője, Juan Carlos Moragues Ferrer legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a kormányzat úgy szeretne eleget tenni kötelezettségeinek, hogy nem zárja be az iskolákat, vagy a kórházakat.

"Ezzel kapcsolatban nagyon nehéz lenne megmagyarázni az adófizetőknek, hogy még több pénzt kell elkülöníteni az olyan rendkívüli kiadásokra, mint például a Formula-1" - olvasható az újságban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: