DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Tereprali (TR)

Bosszúság utáni elégedettség a GTA Motorsportnál

Nincs olyan elégedettség, amelyet ne előzne meg némi bosszúság: így történt a XI. Hungarian Baja pénteki nyitószakaszán a GTA Motorsport vezérpárosával, a Nissan Pickuppal versenyző Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett alkotta egységgel is.

A tavalyi dízel bajnokpáros pilótája az 55 kilométer hosszú sárdagasztós, a népes nemzetközi mezőnyt komoly próba elé állító első szelektív végénél még bosszankodott, mondván, sokkal jobban is alakulhattak volna a dolgaik, röviddel később, a szervizparkban azonban már elégedettséggel az arcán nyugtázta az eredménylistát. Erről derült ki ugyanis, hogy a békéscsabai székhelyű gárda egysége a 14. idővel teljesítette a szakaszt, amelynek értékét az szemlélteti igazán jól, hogy a mezőnyben világelit technikák garmadája képviselteti magát, elég csak az ötautós Mini-kontingensre vagy épp az Overdrive Toyota csapat három Hiluxára gondolni"

 

"Elismerem, hogy közvetlenül a szakasz végénél bosszús voltam, mert az első harmadban szépen ment az autó, jó volt a tempónk, utána viszont a vízhőfok megegyezett a végsebességgünkkel, 120 volt mindkettő" Később persze lehiggadtam és tudatosult bennem, hogy semmi okunk nincs a panaszra. Másoknak jóval komolyabb gondjaik akadtak, súlyosabb technikai hiba vagy egy-egy nagyobb kocc formájában, így mi elégedettek lehetünk azzal, hogy az eső miatt borzalmasan nehéz körülmények között hibamentesen hoztuk a szakaszt, ráadásul a 14. időt értük el. Spekulálni semmiképp nem szeretnék a hétvége hátralevő részét illetően, annyi azonban bizonyos, hogy az egész csapat mindent megtesz a jó eredmény érdekében" - értékelt Kaposi.

 

Pályafutása során először szerepel Világkupa-futamon a GTA Motorsport TH-csoportos egysége, a Toyota Land Cruiserrel induló Lovász György és Balda László. A páros a 2. idővel teljesítette a nyitónapi penzumot és izgatottan várják a folytatást: szombaton négy további kemény szelektív szakasz vár a versenyzőkre, míg az eredményhirdetést és a díjátadó ceremóniát 22 órától tartják a pápai Perutz Stadionnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: