DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
WTCC

WTCC: Világbajnoki futam a Zöld Pokolban?

Német sajtóértesülések szerint a ""régi Nürburgring", a legendás Nordschleife hamarosan WTCC-futamot rendezhet.

"Ez nem áprilisi tréfa" - kezdi riportját a Motorsport-Total.com, méghozzá teljes joggal, hiszen első olvasásra szinte hihetetlen a hír: a WTCC programjába bekerülhet a majd 23 kilométeres legendás Nordschleife. Az 1976-ban rendezett utolsó F1-es futam óta egyetlen világbajnoki sorozat sem látogatott el a "Zöld Pokolba", a jelentősebb szériák közül legutóbb a régi DTM járt ott 1988 és 1993 közt.



 



 



 

Az elképzelés persze több kérdést is felvet. Könnyen lehet, hogy a WTCC-futamok formátuma erre az egy hévégére megváltozna, hiszen a 60 kilométeres versenytávot tulajdonképpen két és fél kör alatt letudná a mezőny, így elképzelhető, hogy egyetlen hosszabb futamot rendeznek majd a pályán - feltéve, hogy megvalósul az elsőre kissé őrültnek tűnő elképzelés.



 

A Nordschleife logisztikai szempontból is komoly kihívást jelentene a szervezőknek, hiszen a pálya teljes hosszán biztosítani kell a mentő-, tűzoltó- és beavatkozó egységek jelenlétét, s emellett meg kellene oldani a 23 kilométer teljes bekamerázását is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: