DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan kételkedik Vettel nagyságában

Sebastian Vettel sikerévei alatt folyamatosan hallani lehetett azon vélekedést, hogy a német csak a domináns, és a stílusához illeszkedő autója miatt szerezhetett négy F1-es bajnoki címet, és valós képességeire egy átlagos autóban derülhet csak fény. Eddie Jordan szerint idén éppen ez történik.

A sikerrel persze nem csak rajongókat, hanem kritikusokat is gyűjtenek maguk köré a pilóták, és Vettel a hirtelen jött előretörése miatt talán a megszokottnál is többet kapott utóbbiból. Noha bajnoki címek terén már csak ketten, futamgyőzelmek terén pedig hárman állnak előtte az örökranglistákon, sokak szerint a német nem említhető egy lapon a sport nagy alakjaival, mint Alain Prost, Jackie Stewart vagy Jim Clark. Így van ezzel a korábbi csapattulajdonos Eddie Jordan is, aki akkor sem említette Vettel nevét, amikor arra kérték, mondja el, szerinte kik a mezőny legjobb, legteljesebb pilótái.

 



"Ez nehéz kérdés. Körülményektől függően lehet Hamilton, Alonso vagy akár Rosberg is" - mondta Jordan a BBC-nek, ahol szakértőként dolgozik. "A sarkukban pedig ott van Ricciardo. És hogy mi a helyzet Vettellel? Ő is köztük lehetne, de az idei formájával nagyon összezavart. Lehet csak annyi a magyarázat, hogy az autó nem fekszik neki? Ezt nem hiszem. Alonso mindig azt mondja, hogy csak egy normális autóban lehetne igazán felmérni, hogy [Vettel] mire is képes. Nos, idén ilyen normális autója van. Szóval az én szememben Sebastian jelenleg vizsgázik. Persze nem nyerhet bárki négy világbajnoki címet, de ez az idei szezonja elég harmatos."

 

Vettel idén csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben 0:3-ra áll a győzelmek terén, és eddig a dobogóra is csak háromszor állhatott fel, legjobb eredményét legutóbb Szingapúrban érte el a második hellyel.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: