DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams felkészült a Ferrari elleni harcra

A Williams úgy érzi, az aerodinamikai fejlesztéseinek és a legutóbbi sikereinek köszönhetően képes lesz harcolni a Ferrarival az F1-es világbajnokságban, emellett olyan pályák következnek, amelyek feküdhetnek a csapat 2014-es autójának.

Az idei évben a Williams szoros harcot vív a Ferrarival a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért.

A brit csapat kilenc pontos előnnyel távozott a legutóbbi, Szingapúri Nagydíjról, ahol a Williams ötödik lett Felipe Massával azon a pályán, amely az FW36-nak nem feküdt.

A Williams aerodinamikai fejlesztésekkel készül a hétvégi, japán versenyre és a teljesítményért felelős igazgató, Rob Smedley elmondta, optimistán várják a versenyt, miután a csapat működése javult és a pálya vonalvezetése jobban fekszik autójuknak.




"Sikerült a gumikezelést jól megoldani" - mondta el Smedley. "Úgy érzem, Szingapúrban ez segített nekünk. Nagyszerű példa erre, hogy Felipe és Valtteri hogyan tudta kezelni az abroncsokat. Az időmérő edzésen elért teljesítmény talán a gumikezelésnek is köszönhető volt. Japánba jó előjelekkel utazhatunk. Oroszországban azt hiszem a gumikeverékek kiválasztása nagyon óvatosan történt. Olyan pályák következnek, ahol a motorerő sokkal nagyobb szerepet kap, szóval nagyon optimisták vagyunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: