DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Itt az ideje, hogy a versenyzők vezessenek!

A Red Bull csapatfőnöke és Alain Prost is támogatja a rádióbeszélgetések korlátozását.

A Formula-1 vezetése hallgatott a rajongók felől érkező kritikákra, s a tegnapi napon azonnali hatállyal betiltotta az autók és a versenyzők teljesítményét érintő rádiókommunikációt a bokszutca falától az autó irányába, hiszen a Sportszabályzat 20.1-es pontjának értelmében a versenyzőnek egyedül, segítség nélkül kell az autót vezetnie. A módosítás már Szingapúrtól kezdve életbe lép, és az Auto Motor und Sport szerint nem feltétlenül csak pénzbüntetés osztható majd ki a szabálysértésekért.



 



 

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner teljes mértékben egyetért ezzel a módosítással, ahogy annak a Timesnak nyilatkozva hangot is adott: "Miután beszállt az autóba, a versenyzőnek egyedül kellene lennie. Persze szólni kell nekik a kiállásokról, a biztonsági dolgokról és hasonlókról, de ezeknek semmi köze ahhoz, amikor megmondják nekik, hogy mások hol gyorsabbak egy másodperccel, és hogy milyen fokozatot kell választaniuk. Ez nonszensz, itt az ideje, hogy a versenyzők vezessenek!"



 

A négyszeres világbajnok Alain Prost szintén egyetért a módosítással: "Az emberek azt gondolhatják, hogy a Formula-1-ben mára túl sok a segítség, túl könnyű, és nem a versenyző irányítja, hanem valaki más" - mondta a francia legenda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: