DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjeant aggasztja, hogy nem beszélnek róla

Nagyot fordult a világ Romain Grosjeannal, aki a tavalyi szezonban még az elkövetkező évek egyik legígéretesebb tehetségének tűnt, idén azonban a Lotus gyenge formája miatt más fiatalok árnyékába került.

A francia főként a 2013-as idény második felében hívta fel magára a figyelmet, amikor a két Red Bull mögött ő érte el a legjobb eredményeket. Balesetezési hajlamát maga mögött hagyta, így már csak egy győztes autóra lett volna szüksége. Ehelyett azonban idén a Lotus a mezőny végén kezdett, míg a dobogón új sztárok, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas fordulnak meg rendszeresen.

 

Grosjean nem is rejti véka alá, hogy frusztrálja, amiért elterelődött róla a figyelem.

 

"Személyesen igen, ez elég aggasztó. Persze szép dolog Ricciardót és Bottast látni a dobogón, de szeretnék én is ott állni közöttük, hogy az emberek rólam beszéljenek és 10 pontot kapjak az Autosport versenyek utáni pilótaértékelésében" - viccelődött a megnevezett brit lapnak nyilatkozva.

 



"Képes vagyok a győzelemre, és nem hiszem, hogy a tél folyamán bármit is veszítettem volna a tehetségemből - azt nem dobtam ki a karácsonyfával együtt. Persze most sokkal nehezebb megmutatni, hogy mit tudok. Az ember ilyenkor legfeljebb legyőzheti a csapattársát, ami szép, de ha kihajtok az időmérőn, akkor mindenki mást is szeretnék legyőzni, hogy a pole-ban állhassak."

 

Grosjean eddig tényleg felül tudott kerekedni Pastor Maldonadón, akit a 11 időmérőből 10-szer legyőzött, és kétszer előtte végzett abból a három futamból is, amelyeken mindketten célba értek. Ám idén eddig mindössze 8 pontot számlál, így a sikereket már csak a jövő évtől várhatja - amit egyelőre nem is biztos, hogy a Lotusnál kezd meg.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: