DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williamsnél úgy érzik, ők fejlődtek legtöbbet az élbolyban

A Williams számára az ad különösen nagy motivációt a szezon második felére, hogy az eddig látottak alapján ők voltak képesek a legnagyobb előrelépésre az élmezőnyben.

A grove-i istálló autóiban lévő potenciál már a tesztek során is látszott, mégis az Osztrák Nagydíjig kellett várni, hogy ez kimagasló eredményekben mutatkozzon meg - az ottani pole és dobogó pedig csak a kezdete volt annak az erős sorozatnak, amely során egy időre a konstruktőri harmadik helyet is átvették a Ferraritól.

 

"Nyilvánvalóan a Mercedes jelenti a mércét, hiszen messze ők végzik a legjobb munkát. Persze nem jelentünk rájuk veszélyt, ám közeledünk hozzájuk, ezt látni pedig nagyon lelkesítő érzés" - mondta az ESPNF1-nek Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke.

 



"Nézzük csak meg a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari helyzetét egymáshoz viszonyítva. Változott közöttük valamit az erősorrend a szezon során? A számokat, az időmérőn és a versenyen futott köridőket elnézve nem látok nagy mozgást köztük."

 

"Azt látom, hogy a McLaren javult egy kicsit, és hogy mi előreléptünk. Ez pedig annak köszönhető, hogy képesek vagyunk folyamatosan a legjobban működtetni az autót, nem pedig annak, hogy a többiek visszaestek."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: