DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nasr nem akarja ""égetni" magát az F1-es sereghajtóknál

Felipe Nasr személyében újabb brazil kopogtat a Formula-1 kapuján, a Williamsszel kapcsolatban álló pilóta azonban kijelentette, a Caterhamtől és a Marussiától nem fogadna el szerződést.

Az elmúlt években elenyésző számban voltak azok a versenyzők, akiknek felfelé is vezetett út valamelyik sereghajtó csapattól, és Nasr az eddig látottak alapján úgy véli, csak ártana neki, ha a mezőny végére igazolna. A Williamsnél jelenlegi tartalékpilótai szerepköre ellenére is rosszak az esélyei rövid távon, így elsősorban a Sauberben bízik.

 

"A puhatolózások már elkezdődtek, a menedzsmentem utánajár a lehetőségeknek. A Force Indiához nehéz lenne bekerülni, de szerintem a Sauberhez lehetséges. A Williamshez kicsi az esélyem bejutni, mivel a két versenyző szép munkát végez és a csapat nem akar változtatni a felálláson" - mondta a Sportv-nek.

 



Attól azonban teljes mértékben elzárkózik, hogy az évek óta a mezőny végén tanyázó Caterham vagy Marussia autójába üljön be.

 

"Úgy gondolom, tőlük nem fogadnám el az ajánlatot. Velük szinte olyan lenne, mintha a GP2-ben versenyeznék. Sőt, valójában helyettük jobb is lenne a GP2-ben maradni, mert akkor legalább nem égetném magam az F1-ben. Nem azt mondom, hogy azonnal egy élcsapatot akarok, de jó lenne a középmezőny, ahol már esély adódna a pontszerzésre."

 

Nasr révén egy újabb versenyző csatlakozott ahhoz a népes társasághoz, akik a jelenleg történelmi mélyponton teljesítő Sauberrel szeretnének versenyezni 2015-ben. Ehhez valószínűleg Esteban Gutierrezzel, Giedo van der Gardével, Szergej Szirotkinnal és Simona de Silvestróval kell majd megküzdenie a színfalak mögött.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: