DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Jövőre inkább társasjátékozni fogunk

Sérülésének súlyosságához képest Toto Wolff igyekszik elviccelni a keddi biciklis baleseten történteket. Kiderült, hogy a Mercedes ügyvezetőjének esése egy láncreakció következménye volt, amelyben a Lewis Hamilton oldalán dolgozó egyik mérnök is megsérült.

A Mercedes személyzetének több tagja egy csapatépítő tréning keretében kerékpározott a Duna mentén Ausztriában, amikor a csoportban egy ütközés láncreakciót indított el, aminek következtében többen is leestek járművükről.

 

A balesetben a csapat vezetőségének egyik legfontosabb tagja, Wolff sérült meg legkomolyabban, hiszen töréseket szenvedett jobb karján, és a csuklójába csavarokat is helyeztek a gyorsabb és biztosabb gyógyulás érdekében. Az ütközésnek részese volt ráadásul a Mercedes technikai ügyvezetője, Paddy Lowe is, aki néhány horzsolással megúszta az esetet. Nem volt azonban ilyen szerencsés Jock Clear, aki a Hamilton autóján dolgozó mérnökök vezetője - őt a hírek szerint három törött bordával szállították kórházba.

 

"Paddy Lowe összeütközött valaki mással, és úgy 40 km/órás tempóval rohantunk beléjük" - idézi vissza az esetet Wolff a Bildnek nyilatkozva. "A fejemen landoltam egy nagy esést követően, a sisakom eleje pedig ketté is tört. Nagyon szerencsés voltam."

 



A hírek szerint Wolff begipszelt karja ellenére is elutazik a csapattal a Hungaroringre. "De jövőre ehelyett inkább backgammont fogunk játszani" - viccelődött a szakember.  "A versenyzést a profikra hagyjuk. Lewis és Nico egymás mellett 300 km/órás sebességgel ügyesebbek, mint mi 30 km/órával haladva."

 

A Mercedes pilótái, Hamilton és Nico Rosberg nem vettek részt ezen a balul elsült biciklis eseményen, a hírek szerint ők egy másfajta csapatépítő tréning keretében vacsorázni mentek Niki Laudával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: