DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Hyundai intézkedett Rosberg sisakjának ügyében

Nem csak a FIFA, hanem annak egyik főszponzora, a Hyundai is közbelépett, amikor Nico Rosberg sisakján feltűnt a futball világbajnokság trófeája, azt ugyanis csak a dél-koreai autómárka viselheti.

A német pilótának végül le kellett vetetnie az aranyserleget, aminek a helyét egy csillag fogja díszíteni a hétvége során, ami által Rosberg igyekszik elismerni világbajnokká koronázott nemzeti válogatottja teljesítményét.

 

A FIFA egy szóvivőjére hivatkozva az Auto Motor und Sport csütörtökön közölte, hogy leginkább a szövetség egyik szponzora, a Hyundai autómárka elégedetlenkedett Rosberg első sisakmintázata láttán, hiszen egy megállapodás nyomán a trófea használati joga egyetlen autógyárként csak őket illeti meg, a Rosberget alkalmazó Mercedes pedig természetesen a riválisuknak számít a piacon.

 



"A világbajnokság, mint márkanév. Elképesztő, hogy ilyenekre is gondolni kell" - mondta Rosberg. "Most lecseréltem a trófeát egy nagy csillagra, amit már senki nem vehet el tőlünk. A csillag a miénk."

 

Ám nem csak a pilóta, hanem a Mercedes is igyekezett megemlékezni a focicsapat sikeréről, hiszen a motorhome-jukra Hockenheimben a "Das Beste", azaz "a legjobb" feliratot írták fel egy gratuláló üzenet kíséretében.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: