DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg győzelemmel zárná a hetet

Nico Rosberg beismerte, csodálatos befejezése lenne az életében és pályafutásának mérföldkőnek számító hétnek, ha első alkalommal meg tudná nyerni hazai versenyét, a Német Nagydíjat.

A Mercedes pilótája a hétvégi, hockenheimi versenyre egy mozgalmas hét után érkezett meg, előbb összeházasodott barátnőjével, Viviannal, majd hétfőn meghosszabbította szerződését a brit-német csapattal.

Rosberg, aki a német futballválogatott világbajnoki győzelmét is megünnepelte, a 2014-es szezonban először, két héttel ezelőtt Silverstone-ban esett ki, melynek köszönhetően 29 pontos előnye négy egységre apadt a brit futamot megnyerő csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben.




A 29 éves pilóta várja a csapaton belüli rivalizálást, amely az idei szezont meghatározza és abban bízik, sikerül megnyernie a német futamot.

"Nagyszerű a harc kettőnk között" - mondta el Rosberg a csütörtöki sajtótájékoztatón. "Minden versenyen ketten harcolunk a győzelemért és ez fantasztikus. Kemény, de jó küzdelem. Biztos vagyok benne, ez hosszú ideig folytatódik még és nagyon szoros lesz. Várom a német versenyt. Második hazai futamom - a monacóit és ezt tekintem annak - ez, így nagyon szerencsés vagyok. Várom a támogatást és remélem, fantasztikus munkát tudok végezni, csodálatos lezárása lenne egy nagyszerű időszaknak, ha győzni tudnék itt, a Német Nagydíjon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: