DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Lauda: Vissza a normális versenyzéshez!

A Brit Nagydíj jó eséllyel a szezon egyik legemlékezetesebb versenyeként fog bevonulni a köztudatba, ám Niki Lauda így is számos kivetnivalót talált benne. Szerinte nem megfelelő döntések születtek a hétvégén, és véleményével Bernie Ecclestone is egyetért.

A verseny első körében történt baleset miatt azonnal egyórás várakozás kezdődött, amíg a pályamunkások rendbe nem hozták a Kimi Raikkönen Ferrarija által megrongálódott korlátot. Lauda szerint azonban kár volt erre ennyi időt pazarolni, hiszen nagyon kicsi volt az esélye annak, hogy ugyanazon a nem szokványos helyen újabb baleset fog történni.

 

 



"Ez a túlzott óvatosság, túlzott ellenőrzés az őrületbe kerget" - hőbörgött a Mercedes elnöke. "Túl sokan akarják az F1-et ugyanolyan biztonságossá tenni, mint a közutakat, ami nagy hiba. Gyorsan csinálhattak volna valamit azzal a korláttal, és 10-15 perc múlva már folytatódhatott is volna a versenyzés."

 

Lauda szerint viszont ez csak egy újabb példa volt az a rengeteg félresiklott tényező, amelyek kiölik az élvezetet a sportból. A háromszoros bajnok úgy látja, az óvatosság mellett a felesleges szigor és a szoros csatákat ellehetetlenítő technikai- és sportszabályok mind rossz irányba terelik a Formula-1-et.

 

"Ennek a rengeteg várakozásnak, a pilóták dédelgetésének, a szankcióknak a pályaelhagyáskor semmi értelmük nincs és azonnal véget kellene nekik vetni. Beszéltem erről Bernie-vel, és ő is teljes mértékben egyetért. Vissza kell térnünk a normális versenyzéshez! - fejtette ki véleményét a szókimondó osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: